Sölvesborg
De lokala stjärnorna Dolbyz har haft stora framgångar under året. I sommar har de bland annat haft fullt upp med att vara ute på turné tillsammans med Lasse Sigfridsson och förgylla Bromöllas sommarmarknad med en spelning. De fick även agera inhoppare för dansbandet Elisa’s och när Wizex ställde in sin spelning på torget i Bornholm fick Dolbyz chansen att göra ytterligare en fantastisk spelning. Cirka 5000 personer var det i publikhavet som sjöng med, dansade och njöt av deras ljuva toner.

Alla i bandet har vanliga jobb vid sidan om men dansbandsglöden brinner lika starkt hos alla fem medlemmarna. ´´Ena sidan upp´´ är Dolbyz allra första skivsläpp, något som firades extra stort genom att ha en lokal spelning på ICA Supermarket i Sölvesborg. Det blev att komma tillbaka till sina rötter eftersom det är här bandet kommer ifrån. Många besökare lockades till att ta en svängom och det fanns stora som små dansbandsfans i publiken.

– Det var otroligt kul med ett lokalt samarbete och det känns spännande att göra gemensamma saker ihop med kommunen. Tomas Bonli på ICA Supermarket har varit väldigt hygglig med att hjälpa oss så vi fick vara där och spela, berättar Chang Fransson, gitarrist och sångare i Dolbyz.
På skivan finns det två låtar skrivna av Carl Lösnitz tillsammans med Calle Kindbom. Lösnitz och Kindbom har tidigare skrivit hitten ”Give Me Your Love” som blev vinnare i Melodifestivalen 2003. Båda är rutinerade och stora namn inom både melodifestival- och dansbandssammanhang.
I höst återknyter Dolbyz till gamla dansbandstraditioner genom att göra en klassisk Norgeturné. Det blir start i Lilleström sedan vidare till bland annat Trondheim och Kyrkeby.

 

Text: Lotta Bjärlestam

Föregående artikelTai Chi – träning för både kropp och själ
Nästa artikelKlappat och klart