Hässleholm
I år jubilerar Djursjukhuset i Hässleholm med 25 fantastiska år. Detta firas med öppet hus den 29 september med Hundens Dag då flertalet roliga aktiviteter kommer äga rum.
I väntrummet sitter fullt av kunder med sina djur och stämningen känns lugn och trygg. Till Djursjukhuset lockas många kunder runtomkring från Skåne, Blekinge och södra Småland. Grundaren Rolf Carlberg bjuder in INFO-Bladet på en rundtur i deras fräscha och nyrenoverade lokaler på 2500 kvadratmeter.
I butiken intill väntrummet finns ett stort sortiment av behovsanpassat djurfoder av alla dess slag, oavsett om det gäller dietfoder eller friskfoder. Rolf förklarar att det inte är lätt att hitta rätt och rekommen-derar att kunden frågar deras välutbildade personal om hjälp vid förstagångsköp av djurfoder.

-Alla djur har särskilda behov när det gäller mat. En liten hund som inte rör sig så mycket ska inte ha samma typ av foder som en jakthund till exempel. Olika typer av hundar kräver olika typer av foder. Det är precis som hos människor; en som tränar kräver annan kost än en som inte är lika aktiv.

Det säljs även schampo, värme- och kylvästar, leksaker, godis och mycket annat i butiken. Alla djurägare kan hitta något som passar just deras djurs behov.
Djursjukhuset tar inte bara hand om sjuka djur utan erbjuder också hjälp till friska djur. Ett perfekt exempel på detta är deras water treadmill; ett löpband som hjälper till att bygga upp musklerna på ett skonsamt och bra sätt med hjälp av vatten. Vattnet gör att lederna belastas mindre och resultatet blir bättre. Water treadmill är populärt hos kunder som vill förbättra hundarnas kondition inför till exempel jaktsäsong, men används också som rehabilitering vid skada och efter operation.
Vibrationsplattan är också ett hjälpmedel som masserar och verkar avslappnande för hunden. Tillsammans med strechning är detta idealt som förebyggande friskvård.

-Vår personal på rehabiliterings-avdelningen erbjuder dessutom viktprogram och rådgivning, berättar Rolf vidare.
Personalen på Djursjukhuset är kunniga inom allt från besiktning av valpkullar och utfärdande av pass till tandvård och höftledsröntgen. Det finns även en omfattande laboratorie-verksamhet med egen bio-medicinsk analytiker som tar hand om blod- och urinprov.

– Sedan några månadader tillbaka kan man vaccinera sina hundar mot borrelia hos oss. Med tanke på hur vanligt borrelia är har det varit förvånantsvärt lite folk som valt att vaccinera. Eftersom fästingar också kan sprida andra sjukdomar kan det vara bra att komplettera med andra fästingskydd, avslutar Rolf.
INFO-Bladet tackar så hjärtligt för visningen och önskar både nya och gamla kunder välkomna till Djursjukhuset i Hässleholm.

Text: Lotta Bjärlestam
Bild: Rolf Carlberg

Föregående artikelDen stormande klubben
Nästa artikelAktiva Tassar – Allt för hund & katt Hässleholm