Hässleholm
När man hör klubbens namn kan man tro att det har varit stormiga år, men Hässleholm Hurricanes har inte fått sitt namn efter någon
turbulens.
Klubben har funnits i sju säsonger. Ungdomsverksamheten har varit aktiv i cupspelet i några år. Cupspelet spelar man i innan man kommer upp i divisionerna.

– Vi började med seriespelen i våras och är tillbaka från sommaruppehållet för att spela de sista matcherna innan serien är slut, berättar Shawn Cordeiro, huvud-tränare för ungdomar mellan 10-13 år i U13.
Idag finns det ett 30-tal aktiva föreningar som håller på med amerikansk fotboll i Sverige. De flesta ligger i Stockholms-regionen och resten av föreningarna i södra Sverige. Alla har dessutom inte seniorlag som Hässleholms Hurricanes.

– Det är svårt med seniorlaget eftersom vi har ett begränsat antal spelare, säger Shawn. Eftersom vi inte har avbytare måste de spela hela tiden vilket gör att de blir tröttare snabbare. Vi har åkt ut och rekryterat på skolor och anordnat prova- på dagar för att öka intresset hos ungdomar. Varje år har vi rekryterat cirka 5-6 spelare i klubben. Den viktigaste filosofin som alla delar är att ha roligt. Man ska inte känna sig tvingad att prestera över sin förmåga utan vara nöjd med sitt bästa.

– Vi vill synas mer och få in fler spelare, förklarar Shawn. I våras fick vi in några nya spelare som efter de senaste månadernas hårdträning  är redo för seriespelens sluttamp. Vi har också några tjejer som spelar i klubben och även andra klubbar i Sverige har blandade lag. INFO-Bladet önskar Hässleholm Hurricanes stort lycka till med rekryteringar i framtiden och hoppas att sportens intresse ökar bland barn, ungdomar och vuxna.

Text: Veronika Brink
Bild: Privat

Föregående artikelAllt Rent på ett kick
Nästa artikelDjursjukhuset – en pigg 25-åring