Håkan har även planer på framtida vinteraktiviteter, så håll ögonen öppna. Med Ivösjön tätt inpå kan man njuta av vacker natur med historiska inslag.

Näsum
Fint beläget mitt i naturen hittar man Wetlandi. Här kan man ta del av Ivösjön och dess vackra öliv med kanot eller upptäcka många av de fina vandringslederna.
– Platsen kan beskrivas som en orörd naturskatt. Jag har alltid haft ett stort intresse för just den här platsen så det föll sig naturligt att starta min verksamhet här, berättar ägaren Håkan Lorentzson.
Namnet Wetlandi är det gamla namnet på Villands härad, viket Ivösjön är en stor del av. Namnet sägs betyda ”landet kring sjöarna och havet”. För några år sedan började Håkan att fundera på att starta någonting eget. Han kände en avsaknad av aktiviteter i kommunen och kände att någonting måste göras.
– Bromölla har en fantastisk natur, speciellt kring Ivösjön. Jag ville göra någonting för de boende och turister så att alla fick möjlighet att se det vackra vi har, säger Håkan. Alla ställen kan man inte ta sig till med bil och det var så jag kom att tänka på kanoter.
Från början var företaget inriktat mer på event men det vände. 2011 slog Håkan upp dörrarna där Wetlandi ligger idag, tidigare har de funnits på Strandängen.
– Den här platsen är perfekt, så bra det kan bli. Ivösjön ligger utanför och det
är nära till vandringsleder, boende-anläggningar, bra bussförbindelser och Holjeån ligger bara en liten bit bort, säger Håkan.
På Wetlandi kan man uppleva ett riktigt Robinsonliv. Man kan hyra en kanot och paddla ut, stanna till på något fint ställe och slå upp ett tält. Många väljer att kombinera paddlingen med lite vandring i de fina skogarna.
– Varje sommar kommer det besökare från alla kontinenter, det är väldigt roligt och givande. Wetlandi är den perfekta platsen om man vill paddla själv eller om man är ett gäng från jobbet eller ett kompisgäng som vill hitta på någonting spännande, förklarar Håkan.
Samla ihop era nära och kära och njut av en paddeltur i Ivösjön eller Holjeån. På kvällen kan man uppleva eldens skimrande lågor vid lägerelden. Det sägs även att det finns hemligheter så som glömda skatter och oupptäckta sjöodjur som man sällan vill prata om.
Håkan hälsar större grupper och enskilda personer hjärtligt välkomna till sitt livs upplevelse hos Wetlandi.

Text & Bild: Sarah Petersson

Föregående artikelEM i karting kommer till Sverige
Nästa artikelFem år av mode och skönhet