Det är många förare från Sverige, Danmark och Norge som kommer att susa förbi på banan.

Kristianstad
Bomben är släppt. Kristianstad Karting Klubb bjuder in till EM den 24-27 juli. Tävlingarna kommer gå av stapeln ute på Åsum Ring och besökarna kommer att få ta del av några fartfyllda dagar.
– Det ska bli otroligt roligt att få arrangera ett EM här i Sverige. Annars brukar de hållas längre ner i Europa, säger ordförande Tobias Groth glatt.
Kristianstad Karting Klubb har funnits sedan 1966. Varje år anordnas ett antal olika tävlingar, men ingen så stor som just EM. Hittills har det kommit in, inte mindre än, 224 anmälningar. Det väntas komma förare från 40 olika länder. Det är första gånger ett EM äger rum i Sverige och Tobias ser fram emot att se bilarna och lyssna på motorljuden när de susar förbi.
– Det kommer bli ett riktigt fartfyllt evenemang och det är fantastiskt att kunna se det på nära håll, i Kristianstad, berättar Tobias.
Fokus kommer såklart att ligga på bilbanan under de här dagarna. Men för barnfamiljer kommer det att finnas aktiviteter att roa barnen med. God mat kommer att serveras och även diverse drycker, med ett urval av den alkoholfria varianten för de som föredrar det.
Det har varit många förberedelser och riktlinjer att hålla sig efter men nu är allt i stort sett färdigbyggt. Man har byggt ett hus med bra utsikt mot banan som är till för press och kommentatorer. Ett hus för däckförvaring har också slagits upp. Området har hägnats in och en stor parkering har byggts.
– Nu har vi bara finjusteringar kvar och sedan är allt tipp topp och redo för att ta emot förare och besökare. Vi har fått bra stöd från kommunen. De är väldigt positiva till att vi anordnar ett sådant här event, förklarar Tobias.
Vill man uppleva fartfylld action så är det till Åsum Ring man ska bege sig i sommar.

Text: Sarah Petersson
Foto: Ellinor van Leeuwen

Föregående artikelSumo Sushi flyttar ut
Nästa artikelDitt äventyr väntar på dig