Känner man för att vakna till suset av kokospalmer och att ta sitt morgondopp på en av Västindiens absolut finaste stränder då är Bahama-ön ABACO rätt resmål. Är man däremot ute efter håll-i-gång, snabbmat och nattklubbar, ska man inte resa hit.

För många turister är Bahamaöarna detsamma som huvudstaden Nassau, som är väldigt kommersialiserad med brusande turism. Det finns dock ytterligare ett trettiotal bebodda Bahamaöar. Abaco är en av dessa. Här hittade vi nyligen vårt lilla paradis på halvön Treasure Cay.

Hubbe med en Blue Marlin, fångad i vattnen utanför Treasure Cay (vikt: 514 kg) Treasure Cay Beach: 5 km sammetslen, kritvit sand  och kristallklart, turkosfärgat vatten! En leguan i sanden.I det pittoreska lilla samhället med samma namn upplevde vi en underbart lugn positiv atmosfär såväl i den välsorterade speceriaffären som i byns bageri där Florence bakar makalöst goda kanelsnäckor. Här finns också en välskött 18-håls golfbana samt en förstklassig marina med en mängd imponerande båtar; de flesta utrustade för ”Big-Sea-Fishing”! Nyligen fick vi vara med om när en mäktig Blue Marlin landades här. Den vägde 514 kg!! (se bild).

Rofyllt, stressfritt och (nästan) trafikfritt
Så när som på viss nyttotrafik sköts all kommunikation på Treasure Cay tyst och smidigt med el-bilar. Kvällsnöjen finns inte i överflöd, men alldeles tyst är det inte. På vårt eget hotell ordnas gourmet-kvällar och grillaftnar ofta ackompanjerade av reggae- och calypsorytmer. En kväll i veckan samlas öbor, storfiskare och vanliga turister till en festlig pizzakväll på Tipsy Seagull, en mysig bar i hamnen.

Ytterligare en fördel med Abaco är dess charmiga satelliter; dvs. kringliggande småöar. Med Treasure Cay som bas gör vi avstickare till bl.a. historiskt spännande Green Turtle Cay och mysiga Guana Cay med sin ypperliga snäck- och snorkelstrand.

Och så det bästa till sist: Vi bor i exklusiva lägenheter på mycket högklassiga Bahama Beach Club med magnifik utsikt över en av Västindiens mest sagolika stränder: Treasure Cay Beach: 5 km lång med sammetsmjuk kritvit sand. Den sluttar jämnt och mjukt ut i absolut kristallklart, turkosfärgat vatten. Och här finns alltid gott om plats (se bild). Det måste vara svårt att hitta ett mer passande ställe för en bröllopsresa!

P.S.
Treasure Cay har fallit våra resenärer i smaken. Samtliga årets resor är slutsålda. Det finns ett fåtal platser kvar i februari och mars 2013.

Text:
Leif-Owe ”Hubbe” Hubertsson
www.hubbesvastindien.se

Föregående artikelJag har en vision – jag vill att hela Sverige ska hjärtsäkras!
Nästa artikelLärande mötesplats med fokus på personlig utveckling