Kristianstad
Det kan bli för mycket av det goda. Därför har Ljus & Comfort i Åhus just nu fullt upp med att ta emot beställningar för markiser till alla tänkbara ytor. I mer än 50 år har de erbjudit sina kunder skugga och skydd för solens vassa strålar.

I år är det stor efterfrågan på större markislösningar och Ljus & Comfort har utökat sitt sortiment med flera olika patiomarkiser. Det är en typ av markis som kan täcka 13 meter utan skarv, och med upp till åtta meters utfall. Väven är vattentät och fungerar därför utmärkt som allväderslösning för stora uteplatser. Man kan även komplementera med väggar på alla sidor, och förvandla markisen till ett flexibelt uterum. Allt styrs via fjärrkontroll direkt från solsängen.

Peter Uttke, ägare och entusiastisk drivkraft bakom Ljus & Comfort, visar runt i butiken. Utöver markiser i alla storlekar har de också ett stor utbud med tillbehör. Allt från extra glaspartier till värmare och belysning som gör sommarlivet perfekt.

– En av våra kunder sa att ¨det känns som medelhavet¨, ler Peter. Det är goda vitsord för oss och våra produkter med tanke på hur mycket det regnade förra sommaren!
Vidare berättar han om ett nytt fjärrstyrningssystem vid namn Tahoma som blir allt mer populärt. Systemet är utvecklat för att styra markiser, persienner och även rullgardiner med mobiltelefon och kan användas för att göra livet mycket enklare. Att styra markisen från jobbet är smart och funktionellt, och man kan slippa att komma hem till en trasig markis. Eller varför inte rulla upp rullgardinen och väcka den lata tonåringen nu under sommarlovet. Systemet är ett bra komplement till patiomarkisen, som gör det möjligt att koppla in lampor och värmare till mobiltelefonen. Med Tahoma kan man även programmera scheman så att markisen går ut när man kommer hem från jobbet eller så att lamporna släcks när ingen är hemma. Snabbt och lätt kan allt styras från samma ställe.

Ljus & Comfort kommer ha öppet hela sommaren. Blir det för varmt i solen kan ni titta inom och njuta av skuggan som Peter och hans anställda erbjuder.

Text: Elin Troedsson
Bild: Ljus och Comfort

Föregående artikelPatrik Mattissons Trädgårdsentreprenad
Nästa artikelNu firar Spinn Sport Fiske 30 år