Kristianstad
Den 27- 29 firar Spinn Sport Fiske 30 år och i butiken kommer det finnas fina erbjudanden. Utanför ska de ha ett stort tält uppsatt för försäljning av bland annat demospön. Det är dessutom extraöppet 10:00-18:00 på torsdag och fredag, och 10:00-14:00 på lördagen. Kom och fynda!

– Vi kommer ha fina rabatter på mycket i butiken och upp till 70 procent på en stor del av sortimentet, säger Per-Åke Persson, som startade Spinn Sport Fiske för 30 år sedan.

Per-Åke började inte med att starta upp en butik, utan åkte runt på marknader och mässor och sålde plädar.
Hobbyn och det långvariga intresset för fiske tog över och han började sälja fiskegrejer istället.

– I början sålde jag overaller och plädar, säger Per Åke. Det började med att jag pratade med Carl-Axel Holst, Motorklubbens ordförande som sålde plädar och jag frågade vad dem kostade. Sen frågade jag hur många 100 kostade och nästa måndag hade jag 100 plädar som jag började sälja. Nästa gång jag träffade honom köpte jag 500 plädar. 1979 hade jag sålt 250 plädar på ett år och hade 200 kvar. Efter det bokade jag min första marknad att sälja på.

Fisket har varit Per-Åkes stora hobby sedan han var pojke och han började sälja fiskeutrustning av en slump.- Jag hade köpt min utrustning nere i Malmö och när jag kom upp till Kristianstad som inte direkt hade någon fiskeutrustningsbutik på den tiden, ville folket veta var jag köpt min utrustning, berättar Per-Åke.

– Jag började sälja på marknader och mässor och åker fortfarande runt och gör det, fortsätter Per Åke. Per-Ola och Per-Åke Noaksson har båda lång erfarenhet av sportfiske och håller ställningarna i butiken.

I butiken hittar man allt inom fiske inklusive fiskekort till åar, sjöar och hav omkring kommunen. Inget märke är främmande för Spinn Sport Fiske och finns det inte i butiken finns det antingen på lagret eller kan beställas hem.

Framtiden ser ljus ut och även om branschen kan vara tuff ibland går det väldigt bra för Spinn Sport Fiske.
– Vi är väldigt noga med bra priser och bra garantier och våra kunder är alltid viktigast, avslutar Per-Åke med ett leende.

Text & Bild: Veronika Brink

Föregående artikelDet känns som medelhavet
Nästa artikelBlue Vénus