det-borjade-medHelmer Nilsson startade företaget 1929 och han blev en välkänd affärsman i Växjö under många decennier framöver.

När Helmer Nilsson startade företaget 1929 bestod försäljningen av mestadels kuvert och papper. 1934 öppnades den första butiken på i Växjö, och försäljningen utökades med böcker, bokmärken, pennor, brevpapper och mycket mera. Idag finns Helmer Nilsson i Växjö, Ljungby och Sölvesborg, man är 40 medarbetare och omsätter 150 miljoner kronor.

Sortimentet är utökat till att förutom Kontorsmateriel även omfatta Emballage, Städmaterial, Hygienartiklar, Kontorsmöbler och mycket mera. Tamix är ett företag i Nyblomgruppen som består av 15 familjeföretag från Kiruna ner till Malmö, vart och ett har sin egen företagskultur. Genom samordnade inköp blir de en stark aktör som får bättre villkor, ett bredare utbud och kvalitésäkra leveranser vilket gynnar dig som kund.

Ambitionen är att skapa Sveriges mest nöjda kunder i branschen, ett högt mål men är inte omöjligt. Den 2 februari 2009 fusionerades Helmer Nilsson med Tamix i Sölvesborg, där man gör storsatsning med ny butik. I denna butik som är på 600 kvadratmeter specialiserar man sig på stort utbud av arbets- och skyddskläder. Per Holmgren är platschef i butiken i Sölvesborg sedan årsskiftet, han är också försäljningsansvarig för Nordöstra Skåne och Blekinge.

Tidigare har han arbetat på Helmer Nilsson i Växjö under 5 år.

– Målet, säger han, är att etablera sig lokalt i Skåne och hela Blekinge.

I vårt stora lager finns 8500 artiklar för dagen efter leverans. Det är viktigt med nöjda och glada kunder. Det finns totalt 12 stycken utesäljare och 2 stycken utgår från Sölvesborg.

Text & Bild Monica Berg

Föregående artikel5,8 kilo, största laxen på premiären i Åmma
Nästa artikelI dockornas värld