Karlshamn
Är du intresserad av frimärken? Då kanske ett besök hos Karlshamns Filatelistförening skulle passa bra.

Karlshamns Filatelistförening startade 1956 och har sedan dess varit mötesplatsen för frimärkessamlare i Karlshamn. Hit kommer man om man vill diskutera frimärken, vara med på auktioner eller bara prata lite.

Inge Tegvald har suttit som ordförande i Karlshamn i 25 år och tycker fortfarande att det är lika roligt att prata om sin frimärkessamling.

– Mitt intresse för frimärken började när jag var liten pojke. Jag hittade ett gammalt frimärke och tog med det ner till biblioteket för att kolla vad det var för slags frimärke. Det visade sig tillhöra ångbåtsposten som gick förr i tiden. Jag tyckte det var himla fint och där började mitt samlande, berättar Inge.

Inge samlar på frimärken från just ångbåtstiden men det är långt ifrån alla som gör det. Några samlar på frimärken från de små städerna och byarna som fanns förr, vissa på frimärken från flygposten och andra samlar på det mesta.

– Det är några speciella frimärken jag saknar men det går ingen nöd på mig för det. Jag köper bara mina frimärken på auktion och där är sällan att de jag saknar dyker upp. Det dyraste frimärket jag köpt gav jag 1000:- för på auktion, det är ett lagom pris, säger Inge.

Karlshamns Filatelistförening har möte första måndagen varje månad klockan 18:00, förutom juni-augusti, i Flottans Mäns klubbstuga i Näsviken.

Text: Sarah Petersson
Bild: Privat

Föregående artikelDet gäller att simma lugnt
Nästa artikelHästarna blir en större del av oss