Olofström

För 20 år sedan startade Jan Persson och Hain Madisson företaget Näbo Bygg, i en bransch som de båda redan innan hade flera års erfarenhet av. Jan var murare och Hain var snickare, och tillsammans kompletterade de varandra väl.

De kan kan utföra alla förekommande arbeten inom nybyggnation, renoverin ombesörja allt från om- och tillbyggnad till lösvirkesvillor och totalentreprenad. Med kontor i Östad och Sölvesborg har de 25 stycken anställda i dagsläget, och de har satsat mycket på kvalitet och att alltid vara uppdaterade inom det senaste inom byggnadsteknik. Näbo Bygg har även satsat mycket på lärlingar och lärlingsutbildning.

– Att ta sig an lärlingar är intialt en kostnad för företaget, både i fråga om pengar och tid, säger Jan. Men det är även en investering i duktiga byggnadsarbetare, som man vet garanterat får en gedigen kunskapsgrund med plats att utvecklas.

– Samtliga av våra snickare och murare har byggteknisk utbildning med yrkesbevis, fortsätter Hain. Det är väldigt viktigt att vi kan utföra våra arbeten på ett säkert och korrekt vis, och följa branschens regler och bestämmelser. Det ger kunderna en stor trygghet.

Näbo Bygg åtar sig stora och små arbeten för sina kunders räkning. Det är vanligt att de anlitas för att ha totalansvar för kundens projekt, anlitar underleverantörer och sköter allt det praktiska. Det är en stor trygghet för kunden som kan sätta sin tilltro till Näbo Byggs kompetenta personal istället för att själv behöva ha kontakt med alla inblandade.

Just nu har Näbo Bygg fullt upp med att bygga 16 stycken nya lägenheter i två våningar nere i natursköna och lugna Valje, med vacker utsikt över havet. De är duktiga på att bygga bostadsrätter i två plan, och samarbetar mycket med olika bostadsföreningar och större fastighetsägare.

Bland annat har de byggt Gallerian Portalerna till Gallerian i Bromölla. I samarbete med BromöllaHem har de också byggt om gamla Posten till nya, fräscha kontor. De har byggt marklägenheter i Olofström, och villor i Bromölla, Sölvesborg, Olofström, Kristianstad och Åhus.

– Vi är återförsäljare för VärsåsVillan och Götenehus, berättar Jan. Vi hjälper kunderna att hitta de rätta lösningarna för deras boende, utifrån deras egna idéer, och vi hjälper till med både konstruktion och byggnation.

På sin resumé kan Näbo Bygg, förutom fina lägenheter och snygga hus, även skryta med att ha byggt en gedigen inomhusskjutbana i Kristianstad, och tillsammans med Martin Timell har de haft äran att bygga en bastu. Till Näbo Bygg kan man vända sig med projekt av alla storlekar och vara säker på att få ett arbete av toppkvalitet.

INFO-Bladet önskar Jan, Hain och Näbo Bygg stort grattis på 20-årsdagen!

 

Text: Petra Horning

Bild: Patrik Lundin_DSC3848_cmyk-web

Föregående artikelInte bara rutigt hos Schack Matt
Nästa artikelDe nattvandrar för ungdomarnas skull