För alla som haft en dröm om att bo vid havet finns nu äntligen möjligheten.
Det är familjeföretaget HVH-Bygg som med sina marklägenheter  är först ut att erbjuda ett egenägt boende med kostnader som för en en mindre hyres-lägenhet. Eller vad sägs om en boendekostnad inräknat drift för under 5000:-/ månad. Lägg därtill att man har en helt underbar natur med havet och golfbanan inpå knuten.
– Vi har några lägenheter som inte är bokade men en strid ström av intresserade som gärna säljer gamla dyra villan och flyttar in i modern, energisnål lägenhet, berättar Martin Nilsson HVH-Bygg.
Samtidigt har HVH börjat projektet med ytterliggare marklägenheter i Bromölla,  här finns bara en ledig lägenhet kvar. I Bromölla bygger man ett stenkast från Ivö-sjön med lugn och ro i ett villakvarter. Lägenheterna är anpassade för att ett par vill bo i lagom stora (88m²) marklägenheter och så nära handikappanpassat som det bara kan vara. Inga trappor och lättåtkomliga rum som är modernt inredda samt Ballingslövs kök och helkaklade badrum med golvärme. Eget garage och ett härligt inglasat uterum ger extra lyx åt tillvaron.
Jämför ekonomiskt med att bo i en hyrelägenhet så betalar man en köpesumma för äganderätten men även med en kontantinsats och lån samt drift av denna markbostad så betalar man ändå inte mer än 5000:-/ månad.

Text: Patrik Lundin
Bild: Lisa Sunesson

Föregående artikelFiskevecka med drag
Nästa artikelKennie ställer ut i Olssons vinkällare