Fritidsmålaren Kennie Bjerstedt vid  källaringången.Förra årets utställning av Kennie Bjerstedt.Bromölla
Årets stora konsthändelse är här. Under påskhelgen kör människor runt i Skåne och till bland annat Bromölla för att uppleva konst av traktens konstnärer. Många konstnärer, privata som professionella tar tillfället i akt att få visa upp sig och sin konst under påskhelgen.

Kennie Bjerstedt ställde förra året ut 18 av sina konstverk i Olssons vinkällare på Tiansvägen. Han har målat i 18 år och motiven är blandade. Allt från landskap, porträtt och abstrakt konst.
I år ställer Kennie ut under temat; ”industriella revolutionen”. Han ställer ut tio tavlor som följer temat och ytterligare några fristående verk.
– Målningarna kommer vara uppfinningar som har gjort att vi fått det bättre i Sverige, berättar Kennie. Till exempel kommer det finns målningar på el och telefoni som kom under revolutionen.
Kennnie började med målandet genom att hans kusin gick på kvällskurs och lärde sig måla. Han fick erbjudandet att hänga med och fastnade.  Sedan dess har Kennie målat och kallar sig själv fritidsmålare.
Han jobbar främst med akryl, men gillar olja bäst eftersom det går att forma hur man vill ha det.
– Det har gått upp och ner med målandet sen jag började, ibland har jag gjort en tavla på ett år och ibland flera, säger Kennie.
Det är andra året Kennie ställer ut i Jonny Olssons vinkällare och tidigare har han ställt ut på bland annat Slottslängorna i Sölvesborg.

Olssons vinkällare
Olssons vinkällare byggdes runt 20- talet då det skulle bli ett snickeri (Liljenbergs snickeri) ovanpå. Nere i källaren stod motorerna som drev remmarna till verkstaden ovanför. Snickeriet brann ner i februari 1939 och under krigsåren använde civilförsvaret källaren som skyddsrum. Idag används källaren som vinkällare och konstutställningslokal.

Text: Veronika Brink
Bild: Jonny Olsson

Föregående artikelDe första privatägda marklägenheterna byggs just nu i Ljungaviken
Nästa artikelHavsdrakarnas Hus