Olofström
Med fler campingplatser, fina vägar, gatlampor och el till varje plats gör Hessbos Bygg och Maskin Hälleviks Camping redo för sommarens alla gäster.
Det började med två bolag, ett entreprenadföretag som Jussi Hessbo ägde och ett byggföretag som hans far ägde. Jussi valde sedan att slå ihop de båda bolagen till ett; Hessbos Bygg och Maskin.
– Vi har inte byggdelen längre utan koncentrerar oss på entreprenad, säger Jussi.

Med två anställda, Jussi Hessbo och Michael Brusell, utför de till största delen skogsvägar och lägger avlopp. Även Jussis sambo Emma hjälper till med lite av varje när det behövs.

Sedan börja av november förra året håller de till på Hälleviks camping. Där bygger de ut campingen med ca 70 nya campingplatser, gatulampor och el till alla campingplatser. De har även utfört markarbetena åt Näbo Bygg som bygger två nya servicehus på campingen.
– Det är ett väldigt roligt jobb och med tanke på att jag campar här själv på somrarna så vet jag lite vad besökarna efterfrågar, säger Jussi.

Tanken är att den nya delen av campingen ska vara färdig under april och planerna för nästkommande jobb är redan klara.
– Vi ska upp till Kyrkhult och göra en del skogsvägar och sen är det lite avlopp som väntar på oss. Sedan börjar förberedelserna inför Sweden Rock Festival. Jag är maskinansvarig för alla hjullastarna som finns på plats och därefter går det snabbt till semestern, berättar Jussi.

Jussi och Michael är utbildade hos FANN och de båda är auktoriserade entreprenörer.
– Det är viktigt med utbildning. Saker och ting förnyas hela tiden så det gäller att hägna med. Hellre för mycket utbildning än för lite, säger Jussi.

INFO-Bladet önskar Jussi och Michael fortsatt lycka till med campingbygget.

 Text & Bild: Sarah Petersson

Föregående artikelNöjesåret på Hotel Fritzatorpet
Nästa artikelDe aktiverar ungdomarna under loven