motyl-datorservicePå Grenvägen 18 i Bromölla ligger det nystartade aktiebolaget Motyl Datorservice AB. Företaget drivs av Radek Motylinski och hans fru Katarina.

Radek och Katarina kommer ursprungligen från Torun i Polen och har varit här i ca 7 år. I Polen arbetade Radek på ett tryckeri och ansvarade för datatekniken där. Efter sitt ordinarie dagsarbete jobbade han extra med att hjälpa folk med deras datorer.

2004-2005 kom Radek och Katarina till Sverige. En del av deras familj bor här i Sverige och de hade varit här och hälsat på ett antal gånger. Till slut bestämde de sig för att börja om här i Sverige och flyttade hit permanent. Radek har jobbat på Önskefoto i Sölvesborg i många år.

– Jag började jobba i produktionen med att avsyna fotokalendrar och lite annat. Men när en av datorerna där krånglade erbjöd jag mig att fixa den och då såg de vad jag kunde, så efter det så blev jag flyttad till datoravdelningen. Jag fick senare ansvar för alla datorers mjukvaror, säger Radek

Tyvärr så lade Önskefoto ner sin verksamhet för ca 1 år sedan och då bestämde sig Radek och hans fru Katarina för att starta eget. Katarina jobbade också på Önskefoto i produktionen under högsäsong.

Är man så duktig på datorer som Radek och hans fru är så var det ingen tvekan om vad deras företag skulle syssla med. De kan fixa nästan allt som är trasigt på en dator, de installerar program, skrivare, operativsystem, rensar bort virus mm mm.

Deras kunder är mest företag men de försöker också nå ut till privatpersoner. Så har man problem med sin dator eller vill få ett program installerat, kanske uppdatera datorn, ja, vad det än är, hör av er till Radek och Katarina. De gör hembesök om man vill eller så lämnar man in sin dator på Grenvägen 18. Öppettiderna anpassas till kundens behov.

Andra öppettider och kontaktuppgifter finns på deras hemsida www.motyl.se

De pratar 3 språk, svenska, engelska och polska

Lycka till önskar vi på Infobladet.

Text: Eva Lövinge Bild: Monica Berg

Föregående artikelOpen Gym i Sölvesborg utökar med gruppträning
Nästa artikelPRESENTEN har det lilla extra