opengym-easylineGlädje, kamratskap och välmående. Det är det jag får se när Open Gym kör ett EasyLine-pass under fredagsmorgonen klockan 09,00.

Gammal eller ung, kvinna eller man, lång eller kort. Det spelar ingen roll. Alla kan vara med och göra efter bästa förmåga. Faktum är att alla olika människotyper är representerade och det är här Open Gym skiljer sig från andra gym. Alla känner sig som ”hemma”.

Anita Lindell som bor i Hällevik och är 66 år säger att detta är det bästa hon har gjort. Hon fick i sitt dåvarande arbete som undersköterska, år 1993, en skada i skuldran. Sedan dess har hon inte kunnat röra sin arm, haft problem både med att putsa fönster och att duscha normalt. Efter ett år på Open Gym är hon nu, som genom ett under, bra i sin arm och kan återigen obehindrat göra de saker hon vill. Hittills har Open Gym varit ett ”vanligt” gym där man styrketränat och gått på motionsband med mera.

I januari anställdes Linda Gustafsson som är en känd träningsprofil, ”gruppträningsguru” från Kristianstad. Linda har varit aktiv med gruppträning i olika former under hela hennes vuxna liv. Hon har arbetat och varit med och startat upp samt utvecklat gruppträningen på Wasa gym samt Excercice i Kristianstad. Linda handplockades efter en mycket tuff rekryteringskampanj i syfte att hitta en nyckelperson som skall starta upp gruppträning i vår regi samt lyfta detta långt utöver vad konkurrenterna erbjuder säger Jesper Thelander Vd på Open Gym. Efter detta har Linda dragit igång med pass i Easyline, en cirkelträning där hela kroppen aktiveras både muskulärt men även konditionen får sig en rejäl ”boost” säger Linda. Inom kort kommer även pass i box och zumba i mindre skala i väntan på att våra gruppträningssalar blir färdigställda.

Den 21 maj planeras invigning med ”öppet hus”. Det är tre nya salar som håller på att färdigställas. Vidare skall omklädningsrummen renoveras samt kompletteras med bastu. Man behöver som nämnts ovan inte vänta på detta, då de kommer att smygstarta med ytterligare gruppträning snarast. Easyline har redan blivit en succé och förväntan är stor på boxen och zumban bland medlemmarna. När de nya lokalerna står färdiga kommer bland annat Indoor Walking och Mage/Rumpa/Lår-klasser också att finnas att välja bland.

Vi på Open Gym vill att vår gruppträning skall skilja sig från de alternativ som finns i Bromölla och Sölvesborg i dag. Vi vill att den skall likt vår övriga verksamhet vara en stark och inspirerande upplevelse byggd med utgångspunkt från människan och med fokus på välmåendet. Gruppträningen kommer att komplettera vår verksamhet på sådant sätt att vi kan leverera nya lösningar för alla slags människor/företag utifrån den enskildes behov säger Linda och passar även på att önska nya och gamla medlemmar varmt välkomna.

Vi har också ett särskilt erbjudande till DIG som läst detta reportage.

Ring in till Sölvesborgsanläggningen, 0456-150 85 och berätta att du läst reportaget i info-bladet så bjuder vi på en personlig hälsoplan (450 Kr) oavsett om du väljer att bli medlem eller ej.

Erbjudandet gäller till den 15/4-11.

Föregående artikelLivet leker, på Andys Lekland
Nästa artikelDatorservice i Bromölla