I lördags och söndags var det stor dansuppvisning i Centralskolans Aula i Perstorp. Bakom projektet Dans för Välgörenhet stod tre tjejer Emma Brinkåker, Emma Ljungh och Warda Fatih.

De har lett träningarna och även svarat för den förträffliga koreografin. Tillsammans med 14 andra (13 tjejer och 1 kille) bjöd man på två fantastiska föreställningar där publiken i den välbesatta aulan fick full valuta för pengarna. För tio (10) kronor fick man även lyssna till gruppen Add Stripe (Gabriella Andersson, Oskar Lindkvist och Linus Arvidsson) och gospelkören Arise (under ledning av Aase Ericsson) som visade upp sina färdigheter.

– En fantastisk föreställning, konstaterade Valter Kroon, president i Lions Club Älmhult. Jag är glad och rörd till tårar över de här tre tjejernas engagemang för vårt Barnhem i Haapsalu Estland.

Lions Club Älmhult samlade i början av 90-talet in många miljoner till att uppföra byggnaden som invigdes 1996. Estlands modernaste barnhem för föräldralösa barn, övergivna barn och barn med funktionshinder tills det i fjor vecka 8 brann ner. Ännu tråkigare va dock att man inte lyckades rädda tio av de barn som fanns i lokalerna.

– Hela behållningen av de här föreställningarna har nämligen tjejerna beslutat skänka till Barnhemmet. En gest som vi i Lions Club Älmhult uppskattar väldigt, väldigt mycket. Jag har än en gång anledning att berömma ungdomar som tänker längre än vad vi vuxna ibland tror.

Dansföreställningen framfördes till flera olika musikstilar. Ömsom var det svenskinspirerat och ömsom elektroindiepop och ungdomarna visade upp på stora färdigheter. Programmet var imponerande men så ligger det också många, många övningstimmar bakom.

För att få in ännu mer pengar än vad entréavgifterna inbringade kunde man i pausen mellan de två akterna köpa fika. Till detta hade ungdomarna också bakat kakor. Mycket gott och populärt och publiken var mycket generös med betalningen (som var frivillig). Det var för övrigt också många som betalade mer än 10 kronor i entréavgift.

– Totalt gav det här mer än 12,000 kronor till behövande, en fantastisk siffra, säger Valter Kroon.

Lions har som måtto ”Allt kommer fram”Gospelkören Arise under ledning av Aase EricssonIda Ljungh , Emma Brinkåker, Warda Fatih och tackas av  Valter Kroon president i Lions Club ÄlmhultAdd Stripe sjöng och speladeDansarna och Add Stripe efter den fina föreställningen och så är det. (All administration har Lionsmedlemmarna betalat med sin medlemsavgift.) Varenda krona som kom in i Perstorp kommer att användas till att utrusta de nya gruppboendena (som skall ersätta det forna barnhemmet). De kommer att skaffa de redskap som personalen finner behov av. Allt för att de med funktionshinder skall kunna utvecklas maximalt.

– Försäkringsbolaget svarar för återuppförandet av själva byggnaderna som förhoppningsvis delvis kommer att invigas i april i år, avslutar en mycket glad Valter Kroon.

Text: Valter Kroon
Bilder: Valter Kroon och Cia Brinkåker

Föregående artikelCarlsson Interiör & Design blir dubbelt så stort
Nästa artikelJi-Ce Livs blir Ewe’s livs