Bromölla
Hotellet och restaurangen IFÖ-Hus byter krögare när sonen tar över rörelsen efter sina föräldrar. Björn Ljungberg och Britt-Marie Ljungberg ser positivt på att sonen Martin Ljunberg ska ta över driften.
IFÖ-Hus är hotellet som genomgått stora förändringar på bara några få år. Man har renoverat snart samtliga rum och genom olika satsningar lyft fram hälsosam, fräsch och nyttig mat i sin restaurang. IFÖ-hus har flera strängar på sin lyra och kan tillmötesgå de flestas önskemål.
Björn Ljungberg och Britt-Marie “Bitte” Ljungberg har framgångsrikt drivit IFÖ-hus i 20 år, tillsammans med sonen Martin Ljungberg. Nu är det dags att lämna fanan vidare.
– Vår strävan har alltid varit, och är fortfarande, att erbjuda våra gäster traditionellt tillagad mat som serveras i lokaler med klass och trevliga omgivningar, säger Björn.
Sedan 2006 har Björn och Bitte även drivit Slottsrestaurangen i Sölvesborg. Med gångavstånd från Sölvesborgs centrum ligger Slottsrestaurangen vackert placerad i en fantastisk miljö med utsikt över viken. Slottslängorna rymmer 400 personer och är en utmärkt festlokal för dagskonferenser, bröllopsfester, events och kick off för företag.
– Vi är stolta över vår mat, som är tillagad från råvaror hämtade från våra egna trakter, berättar Martin. Lax från Hällevik och Mörrum, gris- och oxkött från skånska bönder, grönsaker och rotfrukter från lokala odlare och sist men inte minst vårt vilt från slottet Trolle-Ljungby. Vilt har blivit en specialitet här på Iföhus och man kan få smaka på hjort, rådjur, fasan, vildsvin och hare.
Det är inte bara trevliga övernattningar och goda måltider som Iföhus kan stoltsera med, de kan också erbjuda catering.  Förutom mat kan de tillhandahålla allt porslin och linne till bröllopet eller födelsedagsfesten. Man kan vända sig till Iföhus och deras kompetenta personal om man vill njuta av sin stora dag istället för att själv behöva slava i köket.
– Det kommer inte bli några större förändringar nu när Martin tar över, säger Björn och ler.
– Han kommer fortsätta i samma regi som tidigare, inflikar Bitte. Med fokus på utsökt mat lagad från grunden och att gästerna ska trivas på Iföhus, precis som det alltid har varit.
INFO-Bladet önskar Björn, Bitte och Martin fortsatt lycka till!

Text: Petra Horning
Bild: Patrik Lundin_DSC3615-CMYK-web _DSC3638_cmyk-web

Föregående artikelNA Altanglas är det glasklara valet
Nästa artikelLicenssvets öppnar sin butik i Näsum