Bromölla
NA Altanglas i Bromölla kan skryta med lokaler på hela 4000 kvadratmeter, som upptas av bland annat kontor och en imponerande utställningsyta. Nyligen har de även öppnat ett showroom i Nättraby, som get mycket god respons och där kan människor få tips och råd om allt rörande vinterträdgårdar och uterum.
NA Altanglas är inne på den avslutande delen av projektet att glasa in loftgångar och balkonger på  fastigheterna i kvarteret Diktaren 1 i Kristianstad. Den sista delen innefattar fyra fastigheter med totalt 84 lägenheter, och det här är ett av NA Altanglas största projekt hittills.
– Det här projektet är viktigt för företaget, för här kan vi visa att vi har kapacitet och kompetens att ta oss an större projekt som detta, säger Niklas Svensson, vd för NA Altanglas.
I vanliga fall anlitar kunderna NA Altanglas för totalentreprenad, där de har koll på vilket material som behövs och alla moment som ingår. Under projektet i Kristianstad är det många olika aktörer inblandade, vilket ställer stora krav på fungerande logistik.
– Vi har lyckats ligga före vår tidsplan och lyckats att leverera i tid, avslöjar Niklas. Jag tror att Peab, som är huvudentreprenör, har stora fördelar av att anlita lokala underentreprenörer som oss till projektet. Vi finns bara lite mer än 2 mil bort, och det är lätt för oss att frakta material fram och tillbaka, eller komplettera om något material tar slut.
NA Altanglas använder sig av det Europaledande fabrikatet Schüco när det gäller isolerande partier. De är ett av få företag i Sverige som är utsedda till “Premium Partner” till Schüco, vilket innebär att de främst vänder sig till privatpersIMG_0681-CMYK-weboner och att de är noga med kvalitet och service.
Text: Petra Horning
Bild: Fotograf Serny_MG_0835-CMYK-web _MG_0879-CMYK-web _MG_0949-CMYK-web _MG_0963-CMYK-web _MG_0999-CMYK-web _MG_1063-CMYK-web 

Föregående artikelHVH bygger vid kanalen
Nästa artikelDags för generationsskifte på Bromöllas Hotell