web-Bild1-cmykSölvesborg
Den 3 juli fylls Biblioteksparken i Sölvesborg med urgulliga och lurviga husdjur och deras ägare. Det är återigen dags för den årliga smådjursutställningen.

– Det är framförallt kattungar, kaniner och hamstrar som dominerar på utställningen men man kan se gott om andra söta djur i parken också, säger Susanne Berggren.

Susanne har tillsammans med andra från Sölvesborgs Bibliotek haft ansvaret för smådjursutställningen sedan 2008. Det här året blir det ett nyförvärv i gruppen, nämligen Solveig Hilgers.
– Jag har inte varit med tidigare men när jag blev tillfrågad om jag ville engagera mig så var det klart att jag skulle hoppa på tåget, skrattar Solveig. Det kommer att bli spännande att vara med nu första omgången.

Fram till klockan tolv får besökarna rösta på husdjuret som lyckats fånga deras hjärta. När alla rösterna är kontrollräknade koras vinnaren och priser delas ut. Priserna sponsras av olika företag i Sölvesborg, även presentkort på ridlektioner finns i prispotten. Förra årets förstapris kammades hem av systrarna Alicia och Laura Jahola tillsammans med sina kattungar Kitty och Dollar.

Förutom att titta på alla söta djur kan man rida på ponny eller lyssna på föreläsning om reptiler. Det är långväga besökare från Malmö Reptilcenter som chockar sin publik med de krälande och slingrande reptilerna.

Vem kommer att ta hem den stora titeln ”Sölvesborgs gulligaste djur” 2014? Besök Biblioteksparken i Sölvesborg och låt dig förundras av alla söta djur.

Text: Sarah Petersson
Bild: Sölvesborgs Bibliotek

Föregående artikelLove Life and give hope
Nästa artikelBuketter med influenser från Kristianstad