web-Bild1-cmyk web-Bild2-cmykKristianstad
Floristerna från årskurs två på Milnergymnasiet band blombuketter i Hälsoträdgården under Kristianstads 400års-jubileum. Grundtemat var Kristianstad men varje elev skulle sätta sin egen prägel på buketten.

– Jag valde Kristianstads Vattenrike för att det var det första jag tänkte på när jag skulle välja ett tema för att spegla Kristianstad. Vattenriket är stort och sträcker sig över stora delar av Kristianstad och består av både vatten och natur, säger Julia.

Julia valde att göra en bukett som kallas “hästskon”. Eftersom vattenriket har en liknande symbol i färgerna grönt och blått valde Julia att använda sig av de färgerna i sin bukett men även bygga ut den blåa färgen mot det lila.

På torsdagen fick de först börja med att bygga stommen och stoppa i blommorna. De hade från kl 9.00 fram till kl 15.30 att bli klara med sina buketter. Under tiden som de var fullt upptagna med sina arbeten kom allmänheten och studerade deras verk. Även Kungen och Drottningen kikade förbi.

Buketterna stod sedan till utställning i Hälsoträdgården torsdag-lördag och det var fritt fram att rösta på bidragen. Buketterna var anonyma och endast försedda med en siffra till röstningenoch en beskrivning av hur de hade tänkt med buketten.

Under lördagen var det final och det visade sig att Julia Mattsson från Bromölla hade kammat hem flest röster. Janne ”Loffe” Carlsson auktionerade ut buketterna och Julias bukett inbringade 650 kronor till Kristianstads Trädgårdsförening.
– Jag blev väldigt glad och överraskad av vinsten. Det är roligt att skapa med blommor och i sommar kommer jag att jobba på Blomextra i Mjällby, berättar Julia.

Text & Bild: Linda Bergstrand

Föregående artikelDags att kora Sölvesborgs gulligaste djur
Nästa artikelBättre hållning gynnar hela kroppen