Marcus Andersson och Kristian Lund arrangerar Coronamilen
Karlshamn
Nu när många lopp blivit inställda eller flyttade till våren ville Marcus Andersson och Kristian Lund vända på den trenden genom att fortsätta motivera folk till att träna och att tävla, trots att resten av världen är lite upp och ner just nu.
Folkhälsomyndigheten säger att fysisk aktivitet är bra för folkhälsan även i dessa tider och uppmuntrar allmänheten till fysisk aktivitet och träning.
Idén om att arrangera ett virtuellt lopp är inte bara en lösning för existerande lopp som måste ställa om, utan att det även öppnar upp för nya möjligheter.
Det var på ett digitalt seminarium som Marcus Andersson fick veta att en app för virtuella lopp höll på att utvecklas och då tog han i kontakt med sin tidigare kollega Kristian Lund och just där och då tog Coronamilen form. ”Det har varit intresset för friluftsaktiviteter och extremsporter som först oss samman i många år, och det är otroligt skoj att få driva ett projekt som detta tillsammans nu” säger Marcus Andersson. Marcus arbetar på en event-och marknadsbyrå vars största projekt är att arrangera Nordens största multisporttävling. Så att arrangera lopp och evenemang är inget nytt, men att göra det digitalt känns nytt, spännande och modernt. Kristian Lund arbetar som utbildare i friluftsliv och ser till att fler får uppleva hans passion.
Efter ett par dagars ihärdigt arbete med planering, bygga hemsida, få sponsorer och samarbetspartners är det i skrivande stund 1200 anmälda till Coronaloppet. Appen som man använder under loppet heter RaceONE och man springer i sina egna hemtrakter, i sitt eget tempo och när det passar en själv mellan den 2–10 maj. Om man tycker att en mil är för lång sträcka kan sträckan delas upp. Efter genomfört lopp får man en goodiebag med funktions t-shirt och medalj, och man har även möjlighet att vinna priser om man delar sin upplevelse i sociala medier.
Överskottet går till Radiohjälpens insamling för riskgrupper i pandemin. För mer information gå in på www.coronamilen.com.
Text & Foto: Veronica Palmgren
Föregående artikelDags att Hitta ut!
Nästa artikelSjöfartsmuseum som lockar turister från när och fjärran