Karlshamn
City restaurangen Nya Cityrestaurangen i Karlshamn. Det är fint med röda rosor på borden.har förnyat sig och när man stiger in i lokalerna får man en exklusiv känsla samtidigt som att man känner sig hemma. Med biljardbord, mysiga små barbord, soffhörnor, livemusik och allt man kan önska sig på menyn hälsas gamla och nya kunder välkomna.

Utifrån ser det ut som ett normalstort matställe, men när man kommer in är det riktigt stort. När trevlig personal hälsar en välkommen och erbjuder menyn kan man inte annat än trivas. Läget för en sådan här restaurang kan inte bli bättre och utbudet är stor. Med två biljardbord, två spelmaskiner och massor med utrymme för matgäster är City Restaurangen något att rekommendera.
– Det var i februari som vi byggde om, berättar ägaren Raafat. Vi målade och fixade för att förnya. Några som har hjälpt oss på vägen är Musikföreningen i Karlshamn. De har även hjälpt till med målning av lokalerna. Det tog en månad att bygga om men det var mycket som ändrades. Sittplatserna, färgerna och inredningen till exempel. Det kommer fler ändringar senare och förhoppningsvis kommer vi även byta innertaket.
Menyn är också en av ändringarna på City Restaurangen och nu kan de erbjuda; smörgåstårtor, catering och även musikunderhållning 1-2 gånger i månaden. Musikunderhållningen är i samarbete med musikföreningen i Karlshamn och det är allt från liveband till karaoke med inspiration från 60- och 70-tals disco. Detta lockar många besökare som är sugna på att ta en ton. Ibland kan det komma upp mot 100 personer till City Restaurangen.
– Stämningen i lokalen är bättre än innan ombyggnaden, säger Raafat. Det är tryggare och vi har inte haft några problem överhuvudtaget. Det positiva är också att det finns något för alla här!
– Vi är också den enda restaurangen i Karlshamn med ett rökrum, fortsätter Raafat. Det är betydligt behagligare att röka inne än ute när det är kallt på vintern.
Både gamla och nya gäster är välkomna till denna mångsidiga restaurang mitt i Karlshamn på Kungsgatan 30.

Text & Bild: Veronika Brink

Föregående artikelTiden går fort när man har roligt!
Nästa artikelKarlshamns Riksteater presenterar en spännande teaterhöst