Kristianstad
När man hör talas om Challan Boys för första gången kanske man inte förknippar det med fem stycken pensionerade gubbar, men det är precis vad det är. Vad Challan Boys gör är det däremot inte alla som vet.

– Vi är ett gäng pensionerade gubbar med olika livserfarenheter som jobbar tillsammans för att hjälpa Charlottsborg, berättar Anders Zackrés. Vi anordnar olika samhällsengagemang som till exempel skräpplockardagar och nu senast aktivitetsdagen i Charlottsborgsparken. Förutom detta så är vi mycket på Charlottsborgshemmet och underhåller de äldre där. Vi hjälper även till med insamlingar till Litauenhjälpen och stöttar KDFF.

Varför gör ni så mycket för Charlottsborg?
– Vi är alla 40-talister och många säger att det är 40-talisternas fel att så mycket har gått snett idag, förklarar Anders. Eftersom vi levde det goda livet på 50- och 60-talet så har mycket i samhället fördärvats idag. Detta är vårt sätt att ge tillbaka till samhället för allt ”vi” förstörde och samtidigt vara sociala i området. I den här åldern blir det annars lätt att man sitter inne i sin lägenhet ensam och inte gör något.

Föreningen bildades så smått år 2010 och blev officiell år 2011. Ursprungligen var Challan Boys ett sätt för gubbarna att komma ut och röra på sig lite, men det började snart anordnas evenemang av olika slag.

– Vi vill få igång folket här omkring, människan är en social varelse och behöver andra människor omkring sig för att må bra, menar Anders.

Challan Boys kommande uppdrag är en extra stor aktivitetsdag i Charlottsborgparken nästa år när kommunen firar 400 år. De hälsar alla hjärtligt välkomna till detta evenemang och hoppas att fler ska bli intresserade att hjälpa Charlottsborg.

 

Text & Bild: Veronika Brink

Föregående artikelNära till allt i Hässleholm
Nästa artikelDags att flytta hemifrån