Hässleholm
Hässleholm är en medelstor stad med handel, småkrogar, kulturhus, galleria och kunskapscentrum. Allt man behöver och något för alla.

Gångavstånd till allt
I centrum hittar man Gallerian, Nisses Varuhus, alla de stora butikskedjorna och välordnade specialbutiker runt Stortorget och längs gågatorna. I city kan man shoppa, fika, och roa sig, allt inom samma område. Upplev en tilltalande blandning av restauranger eller ta en paus på de mysiga caféerna Madrix, Nyfiket, Bjärnors Konditori, Café Centra och Chicco Coffehouse.

En aktuell mötesplats för konst och kultur
Kulturutbudet är mixat med kulturhus, teatersalonger, bibliotek, café, restaurang och tre biografer. Allt under samma tak. Alldeles intill kyrkan ligger mysiga och vackra  Hembygdsparken dit man kan gå för att slappna av, mata änder eller för att picknicka. P-platser så det räcker och blir över. Bilen parkerar man enkelt på parkeringsplatserna och parkeringshusen i centrum. Under Nytorget och Kultur-huset finns parkeringshus. Hässleholm har gamla traditioner som järnvägsknut och Resecentrum ger tillgänglighet och snabb kommunikation. Tåg- och bussresenärer promenerar till citykärnan på någon minut.

Precis utanför city
Några kilometer söder om city ligger natursköna Hovdala slottsområde där det årligen arrangeras evenemang för alla åldrar. I början på augusti kommer man kunna uppleva Hovturnén på Hovdala där fantastiska artister som Nanne Grönvall, Dan Hylander, Gunhild Carling, Marika Willstedt, Olle Linder och Jonas Sjöblom kommer uppträda. Efterfest ordnas därefter på Skyrup Country Club. På Hovdala slott kan man också lyssna på många spännande gästföreläsare under sommaren.

HessleCitys projekt
HessleCity har alltid något nytt på gång och i höst anordnas augustikvällar på de olika krogarna i city. Här kommer man kunna uppleva under-hållning och krogupplevelser man sent kommer glömma.

– Just nu arbetar vi för fullt med augustikvällar som infaller 30-31 augusti, säger Bo Carlsson, ordförande på HessleCity. Vi har jobbat med lite olika koncept och kom slutligen fram till detta. Det är inte så enkelt att anordna ett sånt här evenemang men det går bra ändå. Tanken är ungefär som en krogrunda med musikunder-hållning på respektive etablissemang. Man går från krog till krog och njuter av vad som finns att tillgå på de olika krogarna.

– Vi hade först planer på ett större evenemang och en scenvagn med uppträden på torget men eftersom Vinslövs-dagarna infaller samtidigt och det är så mycket arbete bestämde vi oss för att hålla oss till krogspelningarna. Vi har valt att anordna detta i slutet på augusti för att det händer så mycket annat i kommunen som krockar med det annars. Det enda vi inte kan styra över den här helgen är vädret men det får vi anpassa oss till, avslutar Bo glatt.

Öppettider i city under 2013:
Vardagar 10-18
Lördagar 10-15
Citylördagar 10-16
Söndagar: stängt
Röda dagar då inget annat bestämts: stängt. Avvikelser kan förekomma.

Text: Veronika Brink
Bild: Elin Troedsson, Bo Carlsson

Föregående artikelHedvig & Hedda – nu även i Perstorp
Nästa artikelChallan Boys – Alltid något nytt på gång