Bromölla
En brasiliansk kulturtradition har nått Sverige. En kampsport fylld med glädje, dans, gemenskap och energi att dela med sig av till varandra. I januari startas Capoeria upp tillsammans med Paulo Mario och Släggans Gym i Bromölla.  

Släggan har varit aktiv sedan man i augusti övertog fastigheten på Segervägen. Just nu har man valt att utöka verksamheten delvis med en ny konditionshall på 900kvm men också Capoeria; en ny brasiliansk kampsport.

Intresset fick Paulo Mario, som är utbildad instruktör, redan när han var 10 år gammal.
– När jag fick se en show med Capoeria för första gången blev jag inspirerad av hur vackert det såg ut och jag ville provträna. I början var det svårt att komma igång, men jag gav aldrig upp utan fortsatte att träna mycket. Träningen blev en passion i mitt liv och nu vill jag lära ut Capoeria till andra, säger han med glädje i rösten.

Capoeira har precis som i asiatiska kampsporter graderingar och man får bälte i olika färger efter hur många graderingar man klarat. Capoeira utövas i en roda (ring) där två capoeristas spelar mot varandra medan övriga deltagare sjunger och spelar instrument samt klappar i händerna i takt med musiken.
För oss är Capoeira mer än bara träning. Det är en utmanande och varierande träningsform där kamp, dans, akrobatik, rytmik och musik ryms i en härlig gemenskap.
Om du vill träna hela din kropp, träffa en massa härliga människor och samtidigt ha kul är detta rätt träningsform för dig. Capoeira kan alla lära sig oavsett ålder, män som kvinnor, stora som små.

Paulo hälsar er välkomna in att prova på!
Gymmet erbjuder även andra populära träningsformer såsom X-fit, Box, Core och Powerdance.

Text & Bild: Sanna Rundqvist

Föregående artikelVIP-kväll på Solhörnan
Nästa artikelSkydda, sköta och designa bilar är deras uppdrag