Bromölla
I det gamla möbelvaruhusets tillbyggnad på köpmangatan 12 träffar vi en kille som inte vill ingå i Arbetsförmedlingens statistik över arbetslösa ungdomar.

Han heter Johan Rundqvist och har precis startat företaget JR Carwrapping. Affärsidén är att bistå bil-husvagn och båtägare med att få sina ögonstenar i bästa skick. Här ingår rost-stenskottslagningar, tvätt, städ och vaxning med lackskydd som är keramisk och behöver ingen återbehandling på 5 år. Vill du bara ha tvättat och städat funkar det lika bra. Att få sin bil handtvättad och fixad ger en lyxig känsla.

Johan bistår också med ´´carwrapping´´, vilket betyder att man klär in bilen i en transperantfolie som skyddar lacken, eller helt enkelt byter färg på bilen utan att lacka. Det är vanligt att delvis täcka bilens utsatta plåtar med folie som skyddar mot diverse yttre påverkan.
Driver du företag och önskar få din bil dekorerad med texter eller loggor så fixar Johan även detta. Trots att Johan precis startat företaget och håller på att iordningställa lokalerna så rullar en del jobb redan in.

– De här båtarna är rengjorda och vaxade, och klara att sjösätta, berättar Johan och pekar på de uppställda båtarna. Jag har ett antal biltvättar
bokade också. Folk ringer eller dyker in då och då för välbehövliga tvättningar utvändigt och invändigt och även lagning för stenskott eller rost. Jag har även ett par inbokade bilar som jag ska klä med loggor. Och det blir säkert mer ruljangs på tvättningar efterhand som slask och skitigare vägar gör sig påminnda.

Vad rekommenderar du för behandling till en ägare av en smutsig bil?
– Självklart en handtvätt men även ett lackskydd för att lättare kunna skölja av bilen nästa gång, säger Johan. Dessutom tycker jag att man ska låta tvätta insidan av bilen med jämna mellanrum för man ska få en behaglig miljö i sin bil.

INFO-Bladet önskar Johan lycka till och ser fram emot att få använda hans tjänster.
Text & Bild: Patrik Lundin

Föregående artikelCapoeria – kampsport med dans
Nästa artikelGycklare på torget