Camilla utanför sin praktik med Mörrumsån i bakgrunden.Lokalen är välkomnande,  ljus och doftar aromaoljor och örter. Känslan av att vara nära naturen är stor även inomhus eftersom Mörrumsån rinner förbi alldeles utanför fönstret.  Det är en härlig plats att verka som terapeut på tycker Camilla Johansson och hon är glad att kunna erbjuda behandlingar så nära naturens egen kraft.

Hennes företag Lugn & Ro har funnits sen 2009, då hon startade efter att hon gått en utbildning inom friskvård och utbildat sig till massör och Spaterapeut. Men för några veckor sedan blev hon också certifierad Megineterapeut och diplomerad Naturterapeut. Vilket känns både stort och vördnadsfullt. Nu har hon ännu ett verktyg att kunna hjälpa sina kunder med. Utbildningen är gedigen och innehåller lärande inom många områden som tex. basmedicinsk anatomi och fysiologi, näringslära, örtmedicin, energetiska system, akupressur, zonlära och naturmedicinsk fysiologi mm. Och inte minst personlig utveckling. Hon menar att det är viktigt med kontinuerlig utbildning och personlig utveckling är ett måste för att kunna hjälpa andra på bästa sätt.

Megine är ett fornnordiskt ord som betyder livskraft och det är denna kraft som behövs för att vi ska kunna leva våra liv och må bra och ha en god hälsa. I just Meginemetoden används flera naturmedicinska behandlingstekniker i ett koncept: samtal, massage, akupressur, zonterapi och örtmedicin. Camilla menar att alla är vi unika, ingen människa är den andra lik. Det finns ingen gemensam väg att gå för att må bra. – Jag kan inte erbjuda någon en ”burk med hälsa och lycka”, men jag kan erbjuda min kunskap inom naturmedicinen och vägledning till kunden för att få ett hälsosammare liv. Ibland kan det räcka med att man coachar någon att förändra tankarna. För tankens kraft är så stark, helt enorm. Varje möte med en människa är spännande och inspirerande och inför varje behandling spelar samtalet en viktig roll, just för att jag ska kunna veta hur jag ska behandla just den här personen, just idag.

Det är viktigt att ta hand om sin kropp och själ för att kunna må bra. Man behöver ”serva” sig själv precis som man tar hand om och servar sin bil för att den ska fungera. Vi har bara en kropp och den går inte att byta ut, inte i det här livet i alla fall, säger Camilla och ler lite gåtfullt.

Text: Susanne Karlsson
Bild: Camilla Johansson

Föregående artikelBlekinge Solskydd AB och Marin & motorservice i ett perfekt samarbete
Nästa artikelHenrik fyller numera även Din gasolflaska!