Tollarp
Mitt i hjärtat av Tollarp hittar man nu byns café, ett ställe med lika mycket godsaker som värme och kärlek.

Karen med sina barn välkomnar med varma leenden på Café Ramos invigning. Det är kanelbullens dag. Bullarna går åt som smör i solsken och det lilla caféet är fullsatt. Alla vill få ett smakprov av Tollarps nya favorit och med all rätt, kanelbullarna smakar fantastiskt!

Karen har med sin familj öppnat fiket till minne av Karens pappa, vars efternamn var just Ramos.
I en härlig och trendigt möblerad lokal med plats för både stora och små sällskap har de uppfyllt sin dröm om ett café. Det har varit mycket jobb och slit, men äntligen har Tollarp fått sitt eget café.

– Ett ställe att gå till för att umgås och få slappna av i en miljö som passar alla, ung som gammal, är något man saknat här i Tollarp, berättar Karen.

Det är väl anpassat för barn, där finns en hörna med ritblock och pennor, där man hänger upp de yngre gästernas fina teckningar. Samtidigt kan de äldre slå sig ner i en av de bekväma sofforna och ta en varm kopp kaffe. Alla är välkomna att njuta och få en trevlig stund med nära och kära.

Café Ramos och Karen och hennes familj har bara fått varma och positiva välkomnande från folket i byn. Det gläder hela familjen och man jobbar hårt för att utveckla idéer och planer för caféet.

Vill du ta en fika, något lätt att äta, eller varmt att dricka i höstrusket är det Café Ramos som gäller. Den 20:e varje månad serverar de sin specialare ”Ramos” till lunch, en läcker chilensk pirog. Oavsett vad du är sugen på så är härliga Café Ramos väl värt ett besök!

Text & Bild: Linn Åström

Föregående artikelHöstens guldkorn hos Bonnslätt 1:56
Nästa artikelFrån till skottkärror och lastare