Kristianstad
Det har varit mycket debatt och heta diskussioner när Skånetrafiken i december valde att dra in sin busslinje mellan Vånga och Arkelstorp. Sedan mitten på januari kör Schölins Buss sträckan, först ett försök fram till siste februari och faller det väl ut blir det en fortsättning.
Kerstin Schölin har turen på prov under februari.
– Vi kör från Vånga till Arkelstorp kl. 14:50 och tillbaka kl. 15:50 på måndagar och torsdagar. Anledningen till att vi provar med dessa dagar är för att banken i Arkelstorp har öppet då, berättar Kerstin Schölin, ägare och busschaufför till familjeföretaget Schölins Buss.
Den ordinarie turen som Schölins Buss kör för Skånetrafiken, linje 557 mellan Vånga och Fjälkinge, har väntetid under eftermiddagarna. När man ändå var på plats och det fanns ett behov av extra turer kändes det naturligt för Kerstin att prova på att tillhandahålla en linje mellan Vånga och Arkelstorp.
– Vi sträcker ut handen åt landsbygden och önskar en dialog för att höra vad folket önskar och tycker, säger Kerstin.
I Arkelstorp har man 50 minuters väntetid, vilket man hinner handla i affären på, eller så kan man från Arkelstorp ta Skånetrafikens buss vidare till Kristianstad. Skånetrafiken välkomnar det privata initiativet som Schölins Buss tagit.
Passa på att prova bussturen nu under februari och ta tillfället i akt att påverka alternativen.

Text & Bild: Elin Troedsson

Föregående artikelGradusAnte- steget före
Nästa artikelSjötorps Bygg & Fasad – Far & Son mot samma mål