web-Bild2-cmyk web-Bild3-cmykBromölla
Det är som det låter på namnet; en trygg klinik. Den 1 augusti slår de upp portarna till en vårdcentral som gör sitt yttersta för att uppfylla alla behov och önskemål om service och god vård.

Fredrik Mogren har gått i starta eget-tankar i fyra år men nu har han verkligen hittat sitt kall. Det är mycket arbete som ligger bakom men han har lyckats pricka rätt i alla lägen.
– Lokalen är fantastisk och passar oss utmärkt. Till hösten kommer vi att ta över utrymmet som är mitt över korridoren och expandera nästan direkt, detta eftersom vi upplever att önskan om ett alternativ är stark i Bromölla, säger Fredrik.

Lokalerna som Tryggakliniken kommer hålla till i ligger på Rattens Gränd. De har fått sig en riktig översyn och man möts av en hemtrevlig och ljus miljö innanför dörrarna. Fredrik visar ivrigt vad han ska ha i de olika rummen och man förstår snabbt att det är en klinik som kan erbjuda allt.

Den 1 augusti kommer tio anställda att ta plats i lokalerna och finnas till hands. Patienterna och personalen kommer att mötas av helt ny utrustning. Vårdcentralen kommer att hållas öppen mellan 8-14 på vardagar men det kommer att gå bra att boka besök både innan och efter ordinarie öppettid enligt överenskommelse.
– Det finns planer på att erbjuda vård från 7 på morgonen till 19 på kvällen men det är sådant som man kan prata med personalen om när man ringer, säger Fredrik. Vi vill finnas till för alla när det behövs.

Fredrik talar gärna om sina patienter som kunder istället och förklarar hur viktigt det är att patienten, precis som kunden, skall vara nöjd med sitt besök och sitt omhändertagande.
– Vårt mål är att erbjuda ett omhändertagande som uppfattas som kvalitativt på alla plan, säger Fredrik.

Fredagen den 1 augusti kl. 10 slår de upp portarna och välkomnar besökarna. Det kommer att bjudas på dricka och gott tilltugg samtidigt som de får strosa runt och kolla in Bromöllas nya vårdcentral.
– Vi kommer att ha öppet under helgen så att även de som inte kan på fredag kan kika förbi på lördag istället, berättar Fredrik.

Tryggakliniken kommer på lördagen att gästas av bland annat polisen, brandkåren och föreläsare kommer att finnas på plats. Dagen kommer att gå i barnens tecken med föreläsningar om barnsäkerhet.
– Vi kommer bjuda på korv när magen kurrar, skrattar Fredrik.

Tryggakliniken tar även emot listningsansökningar redan nu. Under öppningshelgen finns det möjlighet att fylla i en listningsblankett på plats. Arbetet med att få kliniken färdig har gått som på räls, trots att det är mycket arbete som ligger bakom. Fredrik har redan nu börjat blicka framåt och har en hel del planer.
– Syftet med Trygga kliniken är att förmedla en trygghet till våra kunder. Vi har mycket kunnig och erfaren personal och jag tror mycket på att utbilda patienterna i sina sjukdomar, förklarar Fredrik. En insatt och delaktig patient är en tryggare patient.

INFO-Bladet önskar Fredrik stort lycka till med Tryggakliniken.

Text: Sarah Petersson

Föregående artikelBromölla IBK startar damlag
Nästa artikelEtt stort tack till TRS