Precis som förra sommaren beger sig Brolle ut på en sommarturné i äkta rockabillyanda med bandet ”The Buddies”.
– Det blev väldigt uppskattat förra året runt om i folkparkerna vi besökte, så vi kör på en Sverigeturné i år, berättar Kjell ”Brolle” Junior Wallmark.
Varför är det så viktigt för dig att få liv i gamla folkparker?
– Jag växte i princip upp i en folkpark i Norrbotten och var där mycket med mina föräldrar, förklarar Brolle. Det var stället man hängde på och jag trivdes väldigt bra. Människor i olika åldrar samlades i folkparkerna och hade trevligt tillsammans. Nu har folkparkerna börjat försvinna mer och mer och det är väldigt synd.
När väcktes idén om folkparksturnéer?
– Jag spelade i en folkpark för några år sedan och jag minns att det var en sån bra stämning. Jag har också åkt förbi många folkparker och hört berättelser om hur fulla av liv de en gång var. Jag ville helt enkelt återskapa livet och glädjen i folkparkerna.
Under sommarturnén kommer Brolle ha med sig gästartister som bland annat Amanda Fondell, Mikael Rickfors, Nanne Grönwall och Linda Gail Lewis. Turnén kommer till Tivoliparken i Kristianstad den 18 juli.
– Jag har nog aldrig varit så kreativ som under det senaste året, berättar Brolle. Jag har spelat in två plattor, en på engelska och en på svenska och det brukar ta betydligt längre tid att göra det annars.
Den senaste skivan Brolle har jobbat med är precis färdiginspelad och släpps den 12 juni. Skivan kommer finnas att köpa under Brolles sommarturné.
Håll utkik efter ett entourage med rosa cadillacs i sommar, det kan vara Brolle som är ute och kör på vägarna.

Text: Veronika Brink
Bild: Pontus Höök

Föregående artikelSpinnsport hjälper dig att få napp
Nästa artikelRent och snyggt i verkstaden