bränslepellets

Norregårdens Fastbränsle Sävsjö, finns på Smålandska Höglandet. De har sålt Pellets i över 8 år och började att sälja pellets som importerades ifrån Baltikum men pelletsen därifrån var av väldigt skiftande kvalitet.

De sålde Norsk Pellets så kallad ”Brun Pellets” i många år, den försvann dessvärre från den Svenska marknaden för två år sedan.

– Vi prövade då att sälja ett antal Svenska Pelletsmärken men de motsvarade inte våra förväntningar, säger Helen Axelsson som är marknadsansvarig på Norregårdens Fastbränsle.

Efter ett tips så kom de i kontakt med Lars-Ola Svensson på Fågelfors Hyvleri, vilket visade sig vara ett mycket bra tips. En Svensk pellets som är lite ”hårdare” och har ett bra brännvärde, tillverkad av kutterspån och träpulver med extra tillsatt lignin. Att FågelforsPellets håller en hög kvalite, visar den försäljningsframgång som de har idag och kundernas efterfrågan. Fågelfors Pellets finns idag i småsäck och i storsäck 8 mm. De kommer även att finnas 6 mm pellets i början av 2011. Och även bulk.

– Vi etablerar oss nu även i Blekinge och Skåne med återförsäljare av Fågelfors Pellets, efterfrågan är stor. Vi söker ytterligare återförsäljare i Blekinge/Skåne, kontakta Tomas på tel 0730-23 50 43. Via återförsäljarna kan man beställa eller som många önskar själva åka och hämta sin pellets, avslutar Helene Axelsson.

Karta över återförsäljare

pellets-återförsäljare

Föregående artikelRestaurang Kvarnen 2:a våningen på Ahlberg Bil – Din matleverantör i Karlshamn
Nästa artikelLottas Hobbyhörna – Från ägg till 3-D kort