hobbybutik

Sedan 24:e maj 2004 hittar vi denna lilla pysselbutik i det gamla hönshuset på vägen mellan Vä och Ovesholm.

Bakom butiken som funnits på samma ställe sedan starten står Lotta Pedersen. Här hittar man bl a Sveriges största sortiment på 3-D motiv och Stickers/Peel- Offs. Det finns ca 700 olika motiv till 3- D korten, dessutom sådana man kan trycka ut istället för att klippa eller skära och ca 400 olika stickers.

Här finns alltså allt du behöver till kortmakeri och scrapbooking förutom allt du kan tänkas behöva till smyckestillverkning och grönländskt pärlbroderi, vilket är när man syr med pärlor.

Mycket av materialet kommer bl a från Holland, Kina, Usa och Danmark dit Lotta själv ofta åkte över för att köpa dessa produkter innan hon öppnade sin mysiga lilla butik såhär lite ute på landet.

Av de ca 3000 artiklar som finns i butiken finns de flesta även att tillgå i hennes webshop som har öppet dygnet runt. När det gäller den fysiska butiken är öppettiderna Mån, Tis, Tors och Fredag 10-17 men kolla gärna hemsidan för aktuella tider. Lotta håller även kurser inom de nämnda kategorierna och åker gärna ut till olika instanser och visar om så önskas.

När det gäller den manliga delen av besökarna (som inte pysslar) så finns det en hel del olika djur att titta på ute på gården medan kvinnorna är inne i shopen och handlar så att dom lagom kan komma in när det är dags för betalning!? Vi önskar Lotta lycka till i framtiden och tackar för en trevlig stund.

Ett av de många artiklar som finns i butiken
Ett av de många artiklar som finns i butiken

Text och bild Uffe Jönsson

Föregående artikelBränslepellets av högsta kvalité
Nästa artikelNu är det jul i Tassemarksboden…