bromolla-bibliotekHar du tröttnat på Bruce Willis flåshurtiga Yippie-Kay Ay eller Sylvester Stallones alltmer silikonstinna ansikte?

Vill du ha filmer som lämnar efter sig mer än bara än ett jaha? Då ska du komma till Bromölla bibliotek och låna film. Vad sägs om till exempel ”Miraklet i Lourdes”, en ny fransk film som var fyrfaldig vinnare i filmfestivalen i Venedig. Huvudperson är MSsjuka Christine som under en resa till Lourdes en morgon vaknar upp och känner sig botad. En annan bra film är ”Kvinnor utan män” som utspelar sig under den CIA-stödda statskuppen 1953 då Shahen återtog makten i Iran. Vi får följa fyra parallella kvinnoöden där alla är på flykt från någon form av förtryck.

Svensk filmkonst är ju mer än Ingemar Bergman och därför måste jag ju också tipsa om några svenska filmer.

Guldbaggevinnaren ”Det enda rationella” med toppskådisar som Pernilla August, Stina Ekblad och Rolf Lassgård är en film väl värd en kväll i tv-soffan och handlar om Erland som driver en äktenskapsskola tillsammans med sin fru. Filmen ”Prinsessa” av regissören Teresa Fabik, om Maja, 18 år som vill bli sedd för den hon är och vars stora dröm är att bli skådespelare är en allmänmänsklig dramakomedi som berör alla.

Christina Hedlund Biblioteksassistent, Bromölla bibliotek

Foto Tobias Delfin

Föregående artikelInvigning av Helens Zoos nya lokaler.
Nästa artikelBlomster och Kvist vid Tallparken i Mjällby