Sölvesborgsborna My Lind och Antoni Lacinai Foto: Serny Pernebjer

Sölvesborg
Sölvesborgsborna My Lind och Antoni Lacinai romandebuterar 16 november med boken Grannjävlar som är en må bra bok med negativ samhällsvision.
– Jag berättade hundratals påhittade godnattsagor för mina barn och skrev kortare noveller redan som ung. När My hängde på så var det bara att köra, säger Antoni Lacinai. De fick idén till att skriva en bok ihop när de träffades på en nyårsfest. Boken utspelar sig på Besvärsgatan 6 i Landala i Göteborg där de snor tvättider, döljer kärleksaffärer och dricker för mycket. En bok med humor och vilsenhet.

Boken Grannjävlar
Foto: INFO-Bladet

De olika karaktärernas liv vävs samman med en hotande katastrof och en främlingsfientlig regering som styr landet. Författarna ville ha med det turbulenta politiska läget som pågår just nu och att hela världen har det tufft. – Flera av händelserna i boken har faktiskt hänt, säger Antoni Lacinai som själv har bott i Landala där boken främst utspelar sig.
I bokens början får man en kort presentation över människorna och vilket lägenhetsnummer de bor på. Grannjävlar är Konsai förlags andra bok som blivit utgiven och det är ett nytt litet förlag där det finns böcker som är lätta att falla för och lätta att läsa.
– Egentligen är Grannjävlar kanske lite längre än vi hade tänkt oss. Men eftersom vi föll för den så kunde vi inte motstå att ge ut den.
Den är fängslande och lättläst, blandar humor och allvar, säger Charlotta Kåks Röshammar på Konsai förlag.

Text: Veronica Palmgren

Föregående artikelTävling med Nördvänligt
Nästa artikelPaintballföreningen Fear no pain(t) har haft Prova på dag