Alexander Lewin och Christian Fernlund och en av de senaste gästerna, Tony Ohlsson

Världen
Hösten har blåst in, Corona blåser upp igen och Nördvänligt är fångad i en stormvind. Inte i pandemins storm som tur väl är, istället har förändringens vind lyft oss..
I förra INFO-Bladet så nämnde jag en tävling som vi skulle ha i Nerdfriendlypodden för att fira vår förnyelse. Vi firade att vi hade ett nytt intro och nya segment med att göra ännu en ny grej, en filmtävling. Idén kom från Tony Ohlsson från Träning & Omtanke och gick ut på att plocka fram 10 kända filmscener, köra de genom Google translate och sedan läsa upp scenerna i vår podcast. Våra kära lyssnare fick sedan gissa vilka filmer vi agerade ut. Personligen känner jag att detta antagligen var det roligaste avsnittet som vi har gjort. Teaterapor som vi är så levde vi oss in i de olika rollerna och råkade kanske ibland avslöja vilka filmer det var genom vårt skådespel. Man skulle kunna säga att vi fick vittring på skådespelaryrket.
Den här erfarenheten har också fäst oss vid känslan att fortsätta med tävlingar. Komma på nya sorters tävlingar och kanske t.o.m utföra de live med publik när pandemin tillåter. Jag har alltid varit en tävlingsmänniska, jag har alltid tyckt att det har varit kul att tävla. Åtminstone så länge som jag har vunnit för att jag helt enkelt är den bästa.
Precis innan jag satte mig ner och skrev den här texten så satt vi i vår lilla studio som vi kallar för ”Biokällarn”. Det var varmt, typ 800 grader och vi spelade in avsnittet där vi avslöjar vinnaren av vår filmtävling. Vi fick svar från ett gäng människor och det var lika. Alla gjorde väldigt bra ifrån sig men endast en kan vinna. Jag ska inte avslöja vem som vann här, ni får lyssna på Nerdfriendlypodden för att få reda på det men vi hälsar grattis till dig som vann. Solen hade gått ner när vi var färdiginspelade men vi är inte rädda för mörkret och vi bor dessutom i en stad i ljus så jag kom hem utan problem och kunde sedan börja skriva den här texten.
Jag hoppas att ni inte tänker- ”Vilken tråkig text! Han har ju bara skrivit om poddens filmtävling.” men om ni nu gör det så kan jag avslöja att jag har gömt ännu en tävling i den här texten. Denna gång en musiktävling. Någonstans här gömmer sig 10 kända låttitlar. Vissa står på sitt originalspråk, vissa har blivit översatta och vissa har fått en liten ändring. Ni har nu i uppgift att hitta alla titlar, skriva ner de och även vilken artist eller vilket band som har gjort låten känd. Skicka era svar till Nördvänligt på messenger, alternativt till nerdfriendly1@gmail.com för chans till vinst. Vi kommer att annonsera vinnaren av den här tävlingen i nästa upplaga av INFO-Bladet, årets sista INFO-Bladet. Det är nästan så att jag redan nu kan höra hur vindarna viskar vinnarens namn.

Gör dig hörd, var en nörd.

Text & Foto: Alexander Lewin

Föregående artikelArtist i en pandemi
Nästa artikelBoken Grannjävlar är skriven av Sölvesborgsbor