Barnen är fullt koncentrerade på banan

Karlshamn
På en regnig söndag hade föreningen med det fyndiga namnet Fear no pain(t) prova på paintball med ”low impact” för alla höstlovslediga barn.
Man behövde vara minst 9 år för att kunna deltaga samt ha målsmans tillåtelse. Trots vädret var barnen taggade till tusen och just denna dag var det ett helt gäng barn som var på kalas. Det blev två lag med barn som tävlade mot varandra. Föräldern fick köpa till extra skott för de 50cal färgbollar med 30 skott per barn som ingick i ”Prova på” räckte inte. Johan Nilsson som är ordförande i föreningen gick igenom alla regler med deltagande barn. Man fick inte lov att skjuta på någon i ryggen på nära avstånd utan då är det bättre att säga tagen istället. Det är krav på att masken ska vara på hela tiden när man är ute på banan så att ögonen och ansiktet är skyddat. Även övriga kroppen är skyddat med en skyddsoverall.

Utrustningen man använder håller i många år och under pandemin spritas alla masker efter varje användning. Utanför banan och dess nät finns safezone där man kan ta av sig masken. Som tur var fanns det tak i safezone så att alla föräldrar som stod och tittade på sina barn inte behövde bli våta av regnet. Ute på banan där barnen spelade brydde de sig dock inte om något regn. Det var fullt fokus på att skjuta på motståndarlaget. Det är extra

Johan Nilsson är föreningens ordförande

roligt när barn vill spela för att de får riktig adrenalinkick och är så förväntansfulla.
Det är bra att paintballspelandet får igång barns aktivering istället för att de ska sitta hemma och spela tv-spel berättar Johan Nilsson. På barnpaintball ska barnen ofta jämföra sina blåmärken efteråt. Föreningen kör egna spel en gång i månaden och åker även ut på olika event. I novembermånad brukar de ha luciaevent med lusseutklädnad där de även har tävling för bästa kostym.
Paintball kan man spela på flera olika sätt, bland annat genom att tävlingsspela, domination, flaggspel, vipspel och spökboll. Johan Nilsson gillar paintball för att det är roligt att spela och att kunna smyga bakom för att skrämmas. Fear no pain(t) har funnits i 10 år och de söker nya medlemmar. Besök www.fearnopaint.net för mer information.
Text & Foto: Veronica Palmgren

Föregående artikelBoken Grannjävlar är skriven av Sölvesborgsbor
Nästa artikelLyckad ”Jippo- och Himalayagolf ” på Sölvesborgs Gk