Sölvesborg
Ibland halkar man in på vissa jobb på ett bananskal, och då kan det hända att man en dag får ta över företaget. Det har Anna Olofsson fått vara med om. Sedan 1:e september i år är hon stolt ägare och drivkraft bakom Bogart i Sölvesborg.

Butiken ger ett varmt och stilrent intryck när man kliver in genom dörrarna, och Anna möter en bakom disken med ett välkomnande leende som verkligen smittar.

– Jag hamnade här av en ren tillfällighet, berättar hon varmt. Bitte, som startade Bogart, behövde extra hjälp över påsken 2008 och ringde mig. På den vägen har det fortsatt. I november förra året frågade hon mig om jag var intresserad av att ta över företaget, och det ville jag gärna!

Det har inte alltid varit självklart att hon skulle jobba med handel. Efter att Anna tog studenten åkte hon till USA för att jobba och studera Hospitality Management, och har egentligen alltid haft som mål att jobba inom hotellbranschen.

Har du någon erfarenhet av att sälja kläder, utöver att du hjälpt Bitte i butiken?
– Jag har jobbat som ställföreträdande butikschef på Lindex, erkänner Anna med ett skratt. Men där är klimatet annorlunda, hårdare, än i en mindre butik. Mitt mål med Bogart är att ge en mysigare och mer gemytlig stämning, så att alla ska känna sig välkomna.

Produkter med god kvalitét och förträfflig, personlig service är Annas ledord. Till våren ska hon ta in två nya märken i sortimentet, Superdry och Solid, som ytterligare ska utöka Bogarts noggrant valda utbud.

Anna hälsar gamla och nya kunder varmt välkomna till nya Bogart!

Text & Bild: Petra Horning

Föregående artikelJana behandlar din smärta
Nästa artikelHälsosmart har flyttat in till Friskvårdspraktiken