Kristianstad
På säsongens sista Torsdagspuls var hela Barbackas innergård full av besökare. Utanför Barbackas grindar var det vernissage och invigning av konstutställningen ¨Ytor¨. På taket bjöds det på livespelningar med lokala band. Blue Vénus var ett av dem.

Hur länge har ni spelat tillsammans?
– Vi startade bandet för tre veckor sedan, så inte alls speciellt länge, säger sångerskan Signe Svensén.  Signe och en av de andra bandmedlemmarna skulle spela in en låt i Barbackas studio när de blev tillfrågade att spela på Barbackas klädbytardag. Efter det blev nästa spelning på Barbackas sista Torsdagspuls.

– Jag och Emile går i parallellklass med varandra på C4-gymnasiet.  Erik och Oscar går på Montessoriskolan i Kristianstad och Emile känner dem sen tidigare. Responsen efter spelningen på Barbacka var så positiv så att de fyra bandmedlemmarna funderar starkt på att fortsätta med Blue Vénus.

– Vi har börjat lite smått att producera egen musik, berättar Signe. I framtiden skulle vi gärna vilja köra egna låtar istället för covers.

Bandet får sin inspiration från Florence + the machine och annan indiepop- och synt inspirerad musik.
– Just nu har vi inga andra spelningar inbokade med vi skulle jättegärna vilja spela på caféer och uteserveringar i sommar. Annars kommer vi fortsätta producera egna låtar, avslutar Signe glatt.

INFO-Bladet önskar Blue Vénus stort lycka till i framtiden.

Text & Bild: Veronika Brink

Föregående artikelNu firar Spinn Sport Fiske 30 år
Nästa artikelBiltest – Premiär för Peugeot 2008