Skärsnäs
Att kliva in genom Tassemarksbodens charmiga dörr är som att ta steget rakt in i en Astrid Lindgren-bok. Från varje takbjälke och i varje vrå välkomnas man av de handtovade varelserna som bor i Tassemarksboden.

I november börjar julen krypa in i Tassemarksboden. Då sprakar en välkomnande brasa i eldstaden för att jaga kylan ur kroppen. Det doftar glögg och pepparkakor och sugna kunder får gärna en smakbit medan de ser sig omkring. Och här finns mycket att se.

Varje vara har noga valts ut av Jan och Gulli Persson, som själva har byggt den vackra Tassemarksboden. Det är Gulli som tovar de söta och roliga tomtarna, vättarna och djuren som sitter överallt i boden, och även de tovade vykorten och väggdekorationerna.

– Vi firar 5-års jubileum i år, berättar Jan. Och vi drar igång ordentligt med julskyltning vecka 46.

– Då bjuder vi alla barn på en liten smällkaramell, inflikar Gulli och ler.

Tassemarksboden är liten och gemytlig, men ändå kan man vandra där inne i timmar och njuta av den varma, välkomnande atmosfären och kika på alla produkter. Allt är tillverkat av naturmaterial, av hantverkare och konstnärer från Sveriges alla hörn.

– Och några utanför Sverige också, säger Gulli och håller upp ett vackert halsband i varma, skiftande färger. Detta är ett fairtrade halsband från Peru, materialet kallas vegetabiliskt elfenben.

Det finns något för alla i butiken, från djur av gjutjärn och brons till tovade handledsvärmare och vantar. Det mesta kan härledas till skogen, djuren och naturen, men Tassemarksboden är även Sveriges äldsta återförsäljare av Barbara Bukowskis underbara mjukisdjur.

Söker du en unik inredningsdetalj till ditt hem eller en oförglömlig present till en vän rekommenderar INFO-Bladet varmt ett besök på Tassemarksboden.

 Text & Bild: Petra Horning

Föregående artikelFrån till skottkärror och lastare
Nästa artikelSpabad – som bäst framåt hösten