HässleholmDen nya modellen Chevrolet Cruze kombi.Den har ett rymligt bagageutrymme, perfekt för småbarnfamiljen.Stilren panel utan den plastiga känslan.Emeli går igenom lite allmänna saker jag kan använda mig av om jag vill.
Det ska påpekas att jag verkligen inte är någon motorreporter men vi på INFO-Bladet tyckte att ett biltest ska utföras mig, en vanlig bilförare, i vår egen hemmamiljö Hässleholm. Så vi begav oss till återförsäljaren för Chevrolet för att prova världens mest sålda bil Chevrolet Cruze.

Namnet Chevrolet förknippar man kanske mest med stora vräkiga amerikanska bilar. Detta är dock från förgången tid, idag finns Chevrolet i allt från små minibilar till vanliga familjebilar.
Det första jag tänkte på när jag fick förfrågan om att göra ett biltest var ett krocktest. Framför mig såg jag den klassiska bilden av en bil som kör i olika hastigheter in i en vägg med en människolik docka bakom ratten som gång på gång får ta stryk. Självklart var det ett hederligt gammalt provkör- en- bil- och- tyck- till- test och jag var nog lättad över det svaret.
– Det är den vita bilen där du ska få testa, sa Emeli och pekade lite längre ner på parkeringen. Det är den senaste versionen av Chevrolet Cruze i kombi-modell.
Väldigt exalterad över vad som snart skulle ske spanade jag ivrigt efter den vita bilen. När jag sen såg att den var ganska stor började nerverna krypa i mig. Stora bilar har aldrig varit min grej eftersom det känns lite skrämmande att köra dem och småbilar är så lätta att fickparkera. När Emeli låste upp bilen och jag hade satt mig kändes det genast bättre och den lyxiga känslan man får i bilen tog över mitt sinne så tyvärr lyssnade jag bara halvhjärtat när hon visade mig menyn och pratade om farthållaren och bränsleförbrukningen.
Ivrig att få komma ut på allmän väg svängde jag ut från parkeringen och det gick snabbt att komma i samspel med bilen. Instrumentpanelen på Chevrolet Cruze kombi känns väldigt exklusiv på något sätt och definitivt inte plastig som andra bilar ibland kan kännas.
Chevrolet Cruze kombi är uppföljaren till Chevrolet Cruze sedan-modell och den sistnämnda är världens mest sålda bil. Till skillnad från vissa andra biltillverkare växer bara Chevrolet för varje år och fortsätter att utvecklas. Med sin bensinsnåla 1,4 turbo-motor drar bilen så lite som 0,57 liter/mil på blandad körning och 0,47 liter/mil på landsvägskörning. Bilförsäkringen är så låg som 640kr/år. Chevrolet har ett brett sortiment av bilar till alla åldrar. På just den här bilen är lastutrymmet stort, perfekt för barnfamiljen eller hundägaren och den är både rymlig och tystgående.
Något jag tyckte var väldigt bra är att man varken behöver trycka hårt eller för lätt på bromsen för att den ska fungera. Jag har kört bilar där man bara behövde snudda bromsen och nästan flög ut genom framrutan.
Kupén i bilen är stor och luftig, där är mycket plats för ben och armar. Trots att det är en kombi så går den tyst så ibland får jag titta extra noga på hastigheten så jag inte glömmer hur fort jag egentligen kör.

Något som den här bilen är med i kallas Easy drivning. Easy Drivning innebär 3 års fri service, 3 års vägassistans, 3 års fria hjulbyten, 3 års nybilsgaranti, dygnet runt support och fri lånebil vid service. Som det kända begreppet säger ” Det blir ett bekymmersfritt bilägande”. Det som gör det extra bra med alla dessa fördelar är att eftersom vårt samhälle är så anpassat efter tid idag har man inte alltid tid att slösa på bilen.
Efter en stunds körande var det dags att återvända tillbaka till Newman Bil och jag lämnade tillbaka min nyfunna, bensinsnåla lyxiga vän med ett motvilligt adjö.

Faktaruta
Längd (mm): 4681
Bredd (mm): 1788
Höjd (mm): 1521
Hjulbas (mm): 2685
Spårvidd fram/bak (mm): 1544/1558
Vändradie (m): 10,9
Lastvolym säten uppe/nerfällda (liter): 500/1478
Takhöjd fram/bak (mm): 998/988
Benutrymme fram/bak (mm): 1074/917
Axelutrymme fram/bak (mm): 1391/1370
Tankvolym (liter): 60
Pris från: 167 900:-
Chevrolet, även kallad Cheva är ett amerikanskt märke som grundades 1911 och sedan 1918 har ingått i General Motors. Märkets grundare var den schweiziske racerföraren Louis Chevrolet. En modell som många kanske känner igen är Chevrolet Belair som först introducerades 1949. Ca 100 miljoner bilar med namnet Chevrolet har hittills tillverkats och Chevrolet Cruze är världens mest sålda bil.

Text: Veronika Brink
Bild: Magnus Kajrup

Föregående artikelHome-Expo succé på Hem och Villa mässan
Nästa artikelThe King and Queen of rocka loss