Degeberga
I det natursköna Degeberga hittar man Forsakarsgården, vackert beläget på en höjd. Forsakarsgården har ända sedan 1920-talet erbjudit mat och rum i en fantastisk omgivning och trots höstmörker ser nu framtiden ljusare ut än på länge.

I april 2012 bestämde sig Alexander Andersson, då 19 år gammal, för att ta över Forsakarsgården och göra slag i sina drömmar. Sagt och gjort, han äger och driver sedan dess anläggningen och utvecklar ständigt verksamheten med stark entreprenörsanda. På gymnasiet studerade Alexander till kock och tillsammans med sin far Per, som i många år arbetat med hotell och vandrarhem, utgör de ett alldeles ypperligt team för Forsakarsgårdens framtid.

De senaste åren har man mest kunnat njuta av Forsakarsgården under sommarmånaderna, men idag sprudlar det av nya aktiviteter och året runt står dörrarna öppna för allmänheten att njuta av både mat och boende. På fredagarna anordnas afterwork hela kvällen och man kan i såväl små som stora sällskap avnjuta buffén, som vecka efter vecka lagas i olika teman för bara 49 kronor per person.

Här närmast är det förstås deras fantastiska julbord som står för dörren, på detta serveras en härlig blandning av det traditionella svenska julbordet och det rustika danska julbordet. Det kommer således att bjudas på allt från vår svenska julskinka till den danska fläsksteken. Till all den goda maten kommer man kunna njuta av Forsakarsgårdens egenblandade snapsar på bland annat tallbarr och malört samt den för bygden exklusivt blandade snapsen från Folkestorps Bränneri, detta i samarbete med Gärds Härads hembygdsförening.

Ett annat projekt som Alexander startat upp nyligen är något han valt att kalla Food for Charity och det är precis vad namnet i sig avslöjar, nämligen mat och välgörenhet. Idén består i att med sin ambulerande gourmetvagn sälja mat och tilltugg och idag låta 20% av vinsten gå direkt till föreningar och organisationer i bygden.

Projektet sattes i rullning den 1 november och håller idag en lokal stationering på Din-X macken i Degeberga, men tanken är förstås att nå ut med detta och även ge möjlighet åt såväl företag som privatpersoner att ansluta sig till verksamheten. Det hela går helt enkelt ut på att genom god mat och försäljning gynna de lokala hjältarna i ideella föreningar och organisationer och på så sätt hjälpa bygden att växa. Förhoppningsvis kommer vi snart att se och njuta av Food For Charity-vagnens sortiment lite varstans.

INFO-Bladet önskar Alexander med personal all lycka i framtiden och ser fram emot att följa den spännande utvecklingen på Forsakarsgården!

Text & Bild: Linn Åström

Föregående artikelErikshjälpen Second Hand i Kristianstad firar 3 år
Nästa artikelSaras Blommor – så mycket mer än bara blommor