Degeberga
I hjärtat av Degeberga hittar man den mysiga blomsterhandeln med den härliga atmosfären och den varma och trevliga ägarinnan Sara Letin.

Ända sedan barnsben har Sara varit intresserad av blommor och växter och att hon skulle bli florist rådde det inga som helst tvivel om. Hon har följt sitt hjärta, utbildat sig och började jobba med det hon älskar. När möjligheten sen presenterades att öppna sin egen blomsterhandel tvekade hon inte en sekund utan slog till och har sedan 2009 drivit Saras Blommor i Degeberga.

När Sara slog upp dörrarna för sin verksamhet hade hon ca 30 kvadratmeter till sitt förfogande och butiken har under årens lopp successivt vuxit.  Idag har hon mer än dubbelt så stor yta för sina vackra blommor och binderier.

Med mer utrymme kunde Sara även utveckla sin affärsidé och satsa på mer än bara blommor. Idag kan man köpa vackra smycken, choklad och accessoarer såsom väskor, klockor och plånböcker samt te av alla dess slag och smaker och väldoftande ljus från woodwick. Inte att förglömma är att hon även har härliga fårskinn till salu från sina egenuppfödda får.

Saras butik har med åren blivit så mycket mer än bara en blomster- och presentbutik, det har kommit att bli en härlig mötesplats för Degebergaborna och man kan vid ett besök nästan alltid räkna med att springa på en gammal kär vän eller granne inne på Saras Blommor.

Inte nog med att Sara kan hjälpa dig med dina idéer om en vacker bukett eller ett blomsterarrangemang, hon hjälper dig att fullända dina gåvor och presenter med resten av det sortiment som hennes butik erbjuder. Väl värt ett besök nu inför stundande högtider!

Text & Bild: Linn Åström

Föregående artikelBesök vackra Forsakarsgården
Nästa artikelÖppen instrumentprovning på Musikskolan