Karlshamn
I dagens stressade samhälle väljer fler och fler att gå till en hudvårdsterapeut för att få en avkopplande behandling. En av dessa är Ulrika Sevestedt på salong Lucky Face på Kyrkogatan i Karlshamn.

Sedan 2005 driver Ulrika Sevestedt sin verksamhet i Friskhuset. Här träffar hon dagligen människor, både kvinnor och män som vill bli ompysslade och det är inte bara människor som har problem med sin hy som kommer till salongen.
-Jag har kunder som kommer hit enbart för njutningen, att få en avslappnade massage och slippa spänningar i kroppen,  berättar Ulrika som förutom  rygg- och nackmassage även erbjuder ansiktsbehandling, färgning av ögonbryn- och fransar, vaxning, make-up och manikyr.
Vid det första besöket görs en utvärdering där man tittar på hela människan och vilka behov de kan tänkas ha. Bara genom att titta på ansiktet, detta kallas ansiktsdiagnostik, så kan Ulrika se var på kroppen det finns obalans.
-Det räcker inte bara med en hudkräm, utan man måste också titta på det inre i kroppen.
-Endast produkter från växtriket
Ulrika är noga med att understryka att hon endast arbetar med ekologisk hudvård vilket innebär att produkterna är framtagna och tillverkade direkt från växtriket.
Den typiska kunden är en kvinna mitt i livet som behöver få avstressning och en lugn och skön massage. Men även män har börjat våga sig till salongen.
Sedan ett år tillbaka blir kunderna behandlade med en ny maskin som heter Skin Scrubber och precis som namnet antyder så skalar den av gammal hud. Mirakelmaskinen trycker också ut pormaskar helt smärtfritt och gensvaret från kunderna har inte låtit vänta på sig.
Längre effekt med ny maskin
Rengöringskräm, grunden för bra hudvård.De som har använt Skin Scrubber här hos mig upplever en längre effekt av behandlingen. Deras hy har blivit mjukare och lenare och det faktum att jag nu har möjlighet att trycka ut pormaskar utan smärta är väldigt uppskattat.
För den som vill prova på en behandling eller en kur som innebär fem friskvårdande besök för kropp och själ ta kontakt med Ulrika Sevestedt på Lucky Face i Karlshamn.

Text & Bild: Patrik Aronsson

Föregående artikelTallparken upprustad för danssugna besökare
Nästa artikelRobban – Brottning är ingen lek