DSC_0021-CMYKSölvesborg
Gunnel G Bergquist är på väg ut med sin nya bok, ”Även solen har sina fläckar” och till historierna och karaktärerna kring Hanö och Hällevik på Listerlandet.

I Även solen har sina fläckar möter man återigen Lena och Göte och andra omtyckta karaktärer från ett par av hennes tidigare böcker, men Även solen har sina fläckar kan läsas som en fristående bok. Berättelsen handlar om Hanö, ett litet samhälle som utvecklats från en fiskarby till ett statussamhälle där de rika vill bo.

I Hanö, där traditionerna är starka, vaknar en släktfejd när rika familjer flyttar in och bygger vräkiga skrythus mitt i idyllen. Precis som i föregångarna En fjärils flykt och Guld är värdefullare än silver bjuder Gunnel Bergquist på skickligt gestaltade människoöden, hon utforskar var den mänskliga avundsjukan kommer ifrån och hur långt människor kan driva den för att göra andra olyckliga. Samtidigt finns det även plats för kärlek och humor i denna historia där vi får komma många karaktärer in under skinnet.

– Jag skriver mina böcker för att väcka tankar, för att så ett frö hos läsaren, och för att jag älskar att berätta, säger Gunnel. Jag tycker om att utforska ”varför?”. Varför någonting händer, eller varför någon beter sig som de gör.

Gunnel är en eftertänksam person, som alltid kämpar för barn och rättvisa i samhället, och detta ger genklang i hennes böcker och i historierna hon berättar. Även solen har sina fläckar kan man ta tillfället i akt att köpa på Julmarknaden i Slottslängorna den 28-30 november, både till sig själv och kanske som julklapp till någon som tycker om en bra, gripande historia.

INFO-Bladet önskar Gunnel Bergquist lycka till med sin nya bok!

Text & Bild: Petra Horning

Föregående artikel#MittSölvesborg – Upptäck Sölvesborg på Instagram
Nästa artikelMekonomen PAS Vagnservice fixar både bilen och båten