bild1_cmykSölvesborg
Instagram är ett socialt media, där man via mobilappen Instagram delar med sig av sin vardag eller sina intressen i form av bilder och små videofilmer.

Informationskontoret vid Sölvesborgs Kommun startade Sölvesborgs Kommuns Instagram förra året och som följare av kontot får man se alla möjliga delar av Sölvesborg, allt från smultronställen till hur invånarna själva spenderar sin vardag.
– Det började med att vi på informationskontoret skötte kontot, berättar Sofia Lindqvist Lacinai. Men sen har vi mer och mer överlåtit till kollegor, privatpersoner och lokala kändisar att ha hand om kontot, ca en månad åt gången, för att visa upp sitt Sölvesborg.

I dagsläget har Instagramkontot ca 700 följare som får njuta av bilderna som Mjällby AIF:s Robin Strömberg lägger upp, eftersom det är han som för tillfället sköter kontot.

Sölvesborgarna är stolta över sin vackra stad och Instagramkontot är ett utmärkt sätt att visa fram hur fin staden är för turister, besökare och nyinflyttade.
– Vi har även en hemsida som samlar alla instagrambilder och alla tweets med hashtaggen #mittsölvesborg, så även om man inte själv har hand om kontot kan man alltid dela sina egna bilder från Sölvesborg med samma hashtag, säger Sofia. Det enda man ska tänka på är att ha en öppen profil, annars kommer bilderna inte att synas.

Följ solvesborgskommun på Instagram för att få se en annan sida av Sölvesborg, oavsett om du bor där, har bott där, drömmer om att bo där eller bara är nyfiken på staden. Det finns inget bättre sätt för att lära känna en plats än genom människorna som älskar den.

Vill du visa fram ditt Sölvesborg? Skicka ett mail till information@solvesborg.se

Text & Bild: Petra Horning

Föregående artikelGualövs GoIF förlänger med sina tränare Elvin Jakus och Stefan Nilsson
Nästa artikelÄven solen har sina fläckar – av Gunnel G Bergquist