ANETTES-GARN

Anette Klint har nystartat en garnaffär I Bromölla.

Vi kommer in i fräscha och trevliga lokaler i källaren hemma hos Anette. Det är härliga färger i lokalen där garnen ligger i långa rader längs väggarna. Det doftar gott av doftljus och är trevligt inrett med växter och möbler. Hon har fått kontakt med några damer som är med i en stickgrupp som träffas på Böckmans sista måndagen varje månad.

Hon hoppas det kan bli ett samarbete i framtiden. Anette visar gärna hur man kommer igång med sin stickning om man är lite novis. Jag har stickat sen jag var i 12-års åldern och jag har alltid tyckt att det har varit roligt.

Jag stickade kläder till mina barn när de var små, men nu är de så stora så det är bara den yngsta som vill ha stickat, säger Anette med ett leénde. Hon vill gärna ha stickkurser framöver, eller kanske ett stickcafé där man kan samlas och prata, umgås och fika men framför allt att sticka.

Bland hennes garner finns det s.k klubbgarner. Det är olikfärgade garner som blir randigt när man stickar. Bra till klubbhalsdukar och klubbmössor i de färger som laget man hejar på har. Hon har även garner som är återvunnet av PET-flaskor.

Man kan också köpa stickor, mönster och andra tillbehör. Vill man så tar hon gärna hem garner på beställning. Hennes leverantörer är Marks & Kattens och Järbo. Lycka till, Anette önskar Infobladet.

Text Eva Lövinge, Bild Monica Berg

Föregående artikelBJ Montage visar villa under uppbyggnad.
Nästa artikelVilla Valjensa – ett pensionat för alla