Sölvesborgs Brukshundklubb och Sölvesborgs Hundungdom har fått en ny samarbetspartner, Sölvesborgs Hundcenter.

Det blir allt vanligare med privata hundkurser utan samarbete med brukshundklubbar, vilket kan komma att utarma vår ideella verksamhet. Detta är ett sätt för Sölvesborgs Brukshundklubb/hundungdom att följa med utvecklingen och samtidigt bibehålla klubben med dess trevliga stäEmelie Johnsson och Karin Ekman, i hallen...Emelie Johnssons Australien shepherd, Smira, stortrivs i vattenträningenmning och gemenskap.

Det nya hundcentret innebär möjlighet att vintertid träna inomhus i en uppvärmd lokal på ca 700kvm med underlag av fibergrus som är specialblandat för hundträning. Underlaget lämpar sig väl för all form av hundträning p.g.a. elasticiteten och den halkfria ytan. Hallen gör också att kursverksamheten kan vara igång året runt. Hundcentret kan erbjuda ett brett kursutbud med allt från friskvård, lydnad och agility till skyddsfigurantutbildningar. Något som ökar mycket är privatträningarna med problemlösning. Nu kan man boka en timme med instruktör för att finputsa i tävlingsträning eller få bukt med ett problem i vardagen.

På Sölvesborgs Hundcenter erbjuds även friskvård för hund i form av massage, vattenträning i treadmill (löpband i vatten) och andra gymnastiska övningar på torra land för att göra hunden rörligare, stärka en viss muskelgrupp etc. Hundcentret har även ett samarbete med veterinärer i närheten och tar emot hundar som behöver rehabiliteras efter olika typer av operationer eller skador.

Många äldre hundar kommer för träning på vattenlöpbandet och även personer som inte har möjlighet att konditionsträna sina hundar på annat sätt. Hundar som är överviktiga kan också få hjälp och naturligtvis är det en mycket effektiv metod att konditionsträna tävlingshundar med minimal skaderisk och för att förebygga bl.a. förslitningar och skador hos hundarna.

Idén bakom Sölvesborgs Hundcenter är att erbjuda det mesta inom hund under samma tak och ha en hög kvalitet på all verksamhet. Allt från friskvårdskurser, agility, valpkurs, tävlingslydnad till aktiveringskurs. Förhoppningarna är också att locka människor från hela landet till Sölvesborg på helgkurser, läger och föreläsningar med olika specialister.

Verksamheten kommer att drivas av Karin Ekman, Emelie Johnsson och Tarja Hosio med hjälp av Alf Karlström. Sölvesborgs brukshundklubbs/hundungdoms instruktörer kommer också att medverka. För mer info kika in på www.solvesborgshundcenter.se

Föregående artikelFotvård i hemmet
Nästa artikelTjugo år med intresse för din Dator