Vinslöv
Nätverksgruppens 20-års jubileum, som firades på FN-dagen den 24 oktober, blev en på alla sätt lysande dag!

Från klockan 10.00 var det öppet hus i Församlings-hemmet. Då var det flera skolklasser som tillsammans med andra vinslövsbor passade på att dels se utställningen om Nätverksgruppens arbete samt teckningar som beskrev både varför Vinslöv är så bra, och deras drömmar 10 år framåt.

På kvällen tändes det många marschaller och vid torget hade ett 150-tal vinslövsbor i olika åldrar samlats för att gå i fackeltåg bort till Vinslövs kyrka.  Nätverksgruppens ordförande Britt-Marie Kaldéus-G:son hälsade alla välkomna och introducerade avmarschen.

Jörgen Mattisson bjöd på härliga toner från sin trumpet som en extra inramning av den lite regniga och något blåsiga kvällen. Facklorna lyste upp i den kulna höstkvällen och gjorde banderollens budskap ”Vinslöv lyser för framtiden” verklig rättvisa.

I Vinslövs kyrka bjöds på en uppskattad sång och musikmedverkan av ”Mighty sisters”, ”Duellen” och Lars Hedström, innan man gemensamt avslutade kvällen i Församlingshemmet.
Precis som tidigare på dagen bjöd Nätverksgruppen alla gäster på kaffe eller saft och en för dagen speciellt tillverkad liten Vinslövsbakelse, som Thyra Mattson lagt ner själ och hjärta i att baka.

Jubileet blev en fin och lysande dag med ca 275 besökare som ville fira 20-åringen.

Text: Jeanette Junge
Bild: Lennart Olsson,
Winslöfs Fotoklubb

Föregående artikelAllt för de små hos Lilla Hoppetossan
Nästa artikelNattvandrarna håller Vinslöv tryggt